Deze salade is een heerlijke combinatie van zoet, zout, nootachtig en zuur. En naast de fantastische smaken is het ook nog eens een lust voor het oog en heel gemakkelijk om te maken. Genoeg redenen dus om dit recept met pompoen, granaatappelpitjes en feta snel eens op tafel te zetten.
Aantal personen: 4
Soort gerecht: bijgerecht
Bereidingstijd: 35 minuten oventijd + 10 minuten bereiden
Ingrediƫnten
Voor de salade
75 gram veldsla
400 gram pompoen, geschild en in stukjes gesneden
arachideolie
zout en peper
100 gram granaatappelpitjes
100 gram feta
1 takje verse munt, in dunne reepjes gesneden
Voor de dressing
1 el granaatappelsiroop (toko)
4 el milde olijfolie
2 tl honing
Bereiding
1. Verdeel de veldsla over een mooie schaal en zet even opzij.
2. Verwarm je oven voor op 200 graden. Doe de stukjes pompoen in een ovenschaal met 2 eetlepels arachideolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster de pompoen in 30-35 minuten in de oven tot ze beetgaar zijn. Laat de pompoen buiten de oven een beetje afkoelen tot lauwwarm.
3. Meng voor de dressing de siroop met olijfolie en honing. Proef en voeg eventueel nog een beetje honing toe als je het niet zoet genoeg vindt. Verdeel de dressing met een lepel over de veldsla.
4. Verdeel de blokjes pompoen over de veldsla en verbrokkel hier de feta overheen. Strooi de granaatappelpitjes over de hele schaal en maak de salade af met de reepjes fijngesneden munt.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.