Groene pannenkoeken

Deze ‘magische’ pannenkoeken zijn eigenlijk gewoon pannenkoeken met spinazie, maar ze zien er fantastisch uit! Hebben je kinderen moeite met groente eten? Of eten ze juist heel graag groene dingen? Dan is dit de pannenkoek voor vanavond, voor de lunch van morgen of voor in de broodtrommel :).

Ingrediƫnten (voor 4 personen)

300 g bloem
snufje zout
2 eieren
500 ml melk
300 g verse bladspinazie
roomboter, margarine of olie om in te bakken
staafmixer

Bereiding

  1. Mix de bloem, het zout, de eieren en melk met een garde tot een glad beslag.
  2. Doe een handvol van de spinazie erbij en mix het met de staafmixer. Herhaal dit tot alle spinazie in de pannenkoekenmix zit en je een mooi groen beslag hebt.
  3. Verwarm in de koekenpan een klontje boter, margarine of olie en bak hier de pannenkoeken in. Door de spinazie in de pannenkoeken hebben ze iets langer nodig dan je waarschijnlijk gewend bent. Je kan ze omdraaien als je luchtbubbeltjes door de pannenkoek heen ziet komen.
  4. De pannenkoeken die al klaar zijn kan je in de oven bewaren op 50 graden of leg ze op een bord en bedek ze met aluminiumfolie. Beleg de pannenkoeken zoals je zelf lekker vind! Je kan ook appel of spek of kaas in de pan al toevoegen.

Eet smakelijk!

Tip: Een groene spinazie-pannenkoek met brie en spek (in de pan meegebakken) is extra lekker!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen