Tongfilet met knoflook-citroensaus

Tongfilet is een heerlijk veelzijdige vis, die niet veel nodig heeft. Deze bereiding, met een frisse saus van knoflook, boter en citroen geeft hem net iets extra’s. 

Ingrediënten

4 tongfilets
bloem
4-6 el boter

Voor de saus

40 gram boter
2 teentjes knoflook, uitgeperst
Sap van 1 citroen
Verse peterselie, fijngehakt

Bereiding

  1. Wentel de tongfilets door de bloem, zodat er een laagje aan beide kanten zit. Verhit de boter in twee koekenpannen op middelhoog vuur en bak de vis aan beide zijden goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Maak de saus: smelt de boter in een sauspannetje op laag vuur en voeg de knoflook toe. Laat deze in een paar minuten zacht worden en voeg dan het sap van de citroen toe. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Leg op elk bord een tongfilet en verdeel de saus hier overheen. Garneer met de fijngehakte peterselie. Eet smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen