Door: Ben 15 mei 2018 Recepten
De combinatie van romige witte chocolade en knapperige hazelnoten is echt heel erg lekker. Deze koekjes zijn dan ook haast onweerstaanbaar. Heel leuk om samen met kinderen te bakken.
Aantal stuks: 20
Soort gerecht: tussendoortje
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden + 3 x 10 minuten oventijd
Ingrediënten
- 180 gram boter, op kamertemperatuur
- 135 gram lichtbruine basterdsuiker
- 100 gram kristalsuiker
- 1 ei
- 250 gram bloem
- 2 theelepels maizena
- 1 theelepel baking soda
- ½ theelepel zout
- 1 theelepel vanille-extract
- 160 gram witte chocolade, in stukjes gehakt
- 100 gram geroosterde hazelnoten, in stukjes gehakt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
- Meng in een ruime kom de bloem, maizena, baking soda en het zout door elkaar. Zet apart.
- Doe de boter en beide suikers in de mengkom van je keukenmixer en mix dit tot het lichter van kleur en luchtiger is geworden. Dit duurt op middelhoge stand ongeveer 3 tot 4 minuten.
Voeg het ei toe en mix tot het volledig is opgenomen. Blijf mixen terwijl je ook de vanille toevoegt.
- Haal de mengkom van je mixer af en roer met een garde de droge ingrediënten door de droge. Het moet echt net aan vermengd zijn, dus roer zeker niet te lang. Spatel als laatste de chocolade en hazelnoten door het deeg.
- Neem een ijstang of twee eetlepels en maak balletjes deeg ter grootte van een flinke golfbal. Houd wel voldoende ruimte tussen de koekjes op de bakplaat, want ze zullen nog iets uitlopen.
- Zet de bakplaat ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. De koekjes zijn klaar wanneer de randen goudbruin zijn. Haal de koekjes uit de oven, laat ze een minuut of twee op de bakplaat afkoelen en verplaats ze dan naar een taartrooster om volledig af te koelen. Bak ondertussen de volgende lading koekjes en ga zo door totdat alle deeg op is.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.