Geroosterde paprika

Een heel makkelijk gerecht waar je misschien helemaal nooit bij stil hebt gestaan om het zelf te maken, is geroosterde paprika. Je kunt ze natuurlijk bijna overal kant-en-klaar in een pot kopen, maar zelf maken is veel leuker en stiekem ook veel lekkerder. Gebruik de geroosterde paprika’s in een salade, pastasaus of salsa.

Soort gerecht: bijgerecht
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten

Ingredienten

  • 3 paprika’s, in kleur naar keuze
  • olijfolie
  • huishoudfolie of een plastic zak

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 225 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de paprika’s op het bakpapier en besprenkel met een beetje olijfolie. Schuif de bakplaat in de hete oven en rooster de paprika’s 15 minuten of totdat ze zwart beginnen te blakeren. Draai ze regelmatig zodat alle zijden (bijna helemaal) zwart zijn.
  2. Haal de paprika’s uit de oven en verpak ze meteen in het huishoudfolie of de plastic zak. Zorg dat ze helemaal ingepakt zijn en laat ze zo 10 – 15 minuten rusten.
  3. Haal de paprika’s uit het plastic en haal het velletje eraf. Snijd de paprika’s open, haal de zaadlijsten eruit en snijd ze in repen.
  4. Doe de paprikarepen in een ruime weckpot en schenk hier olijfolie bij totdat ze volledig onder staan. Sluit de pot goed af en bewaar op een koele, donkere plaats.

Eet smakelijk!

Variatietip: Doe eens een (gepeld) teentje knoflook bij de weckpot in voor een verrassende smaak.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen