Avocado-cheesecake in een glas

Avocado zou je niet zo snel verwachten in een nagerecht, maar als je deze cheesecake eenmaal hebt geprobeerd dan verander je waarschijnlijk snel van mening. Door de citroen blijft de prachtige groene kleur van de avocado goed behouden en het geeft de cheesecake een heerlijk frisse smaak.

Aantal personen: 4
Soort gerecht: nagerecht
Bereidingstijd: 10 minuten bereiden + 2 uur opstijven

Ingrediƫnten

 • 1 eetrijpe avocado
 • 200 gram volle roomkaas
 • rasp en sap van 1 citroen
 • 200 ml slagroom
 • 75 gram fijne kristalsuiker
 • 8 Nizza kokoskoekjes + 2 extra voor de topping
 • 4 eetlepels lemon curd, bijvoorbeeld van Chivers

Bereiding

 1. Pureer de avocado in een blender, samen met de rasp en het sap van de citroen. Roer in een kom de roomkaas een beetje los en vermeng dit met de gepureerde avocado. Verkruimel de koekjes tot grove kruimels.
 2. Klop de slagroom met de suiker stijf. Meng eerst een beetje van het roomkaasmengsel door de slagroom heen, zodat het alvast een beetje aan elkaar kan ‘wennen’ en de lucht niet meteen uit de slagroom gaat. Voeg dan alle slagroom toe aan het roomkaasmengsel en spatel het rustig door elkaar tot je een egaal mengsel hebt.
 3. Neem vier mooie glazen en verdeel de verkruimelde koekjes over de bodems. Schep hier het cheesecake-mengsel op. Zet de glaasjes nu minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
 4. Schep voordat je de glaasjes serveert nog een eetlepel lemon curd op de cheesecake en verkruimel een half koekje boven elk glas.

Eet smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen