5 x De lekkerste stoofgerechten

Denk je aan winter, dan denk je ook al snel aan lekkere, hartverwarmende gerechten. Van die gerechten die urenlang op het vuur (of de inductieplaat/in de slowcooker) hebben staan garen, zoals de meeste stoofgerechten. Wij zijn er in ieder geval hartstikke gek op en krijgen er in deze tijd dan ook geen genoeg van. Voor ons was het dan ook de hoogste tijd om de 5 lekkerste stoofgerechten voor jullie op een rijtje te zetten. We hopen dat jullie er misschien een beetje inspiratie van krijgen! En honger ook uiteraard :).

Liefde voor Limburg | Zoervleis

Hilde van Slowfoody deelde met ons het recept van haar Limburgse moeder voor echt Maastrichts zoervleis. En laat je niet voor de gek houden door de naam, want stiekem is het meer zoet-zuur dan echt zuur. Heerlijk is het sowieso!

Franse klassieker | Coq au vin

Ook als je geen ‘oude haan’ voor handen hebt, is dit gerecht wel een dikke aanrader hoor! Want met een paar verse kippenbouten wordt je coq au vin net zo lekker, misschien nog wel lekkerder.

Stoven met bier | Runderstoof

In veel stoofgerechten wordt wijn gebruikt, maar ook bier is heerlijk om je vlees langzaam in te garen. Zoals in dit recept met rundvlees, groente en bier.

Wilde stoof | Hertenpoulet

Niet alleen in de herfst heel erg lekker, dit herfstige stoofpotje met hertenpoulet! Wij lusten het altijd wanneer het koud is.

Vegetarisch genieten | Shakshuka

Voor de vegetariërs, flexetariërs of ieder ander die eens een dagje zonder vlees wil, is dit echt perfect. Deze kruidige shakshuka is overheerlijk met vers (af)gebakken brood erbij. Een topper onder de vegetarische stoofgerechten!

Shakshuka

In de wintermaanden is er haast niets lekkerder dan een gerecht op tafel zetten dat uren heeft staan stoven. De meeste van die gerechten worden echter bereid met vlees of vis. En dat terwijl vegetarische stoofschotels ook heerlijk zijn. Deze shakshuka bijvoorbeeld, die oorspronkelijk als ontbijt is bedoeld. En groot voordeel: het hoeft niet uren op te staan en heeft toch intens lekkere smaken! Wat wil je nog meer?

Soort gerecht: ontbijt/lunch/hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten + 10 minuten kooktijd

Ingrediënten

2 sjalotten
1 teen knoflook
2 rode puntpaprika’s
1 groene paprika’s
blik (400 gram) tomatenblokjes
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl komijn
4 eieren
15 gram verse koriander
Vers Turks brood of afbakbrood

Bereiding

  1. Snipper de sjalotten en pers de knoflook uit. Verwijder de zaadlijsten van alle paprika’s en snijd ze in reepjes.
  2. Verwarm een eetlepel olie in een ruime hapjespan (waar een deksel op past) op middelhoog vuur en fruit hierin de sjalotten tot ze glazig zien. Draai het vuur lager, bak dan de knoflook een minuutje mee en voeg daarna de reepjes paprika toe. Bak ook deze een paar minuten mee.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe, samen met het paprikapoeder en de komijn en breng op smaak met zout en peper. Breng alles zachtjes aan de kook en breek dan voorzichtig de eieren boven de shakshuka in de pan. Zorg dat ze goed uit elkaar liggen, zodat ze niet aan elkaar gaan zitten tijdens het garen.
  4. Doe nu de deksel op de pan en laat de eieren in ongeveer 5-6 minuten stollen. Strooi als laatste blaadjes verse koriander over de shakshuka.
  5. Serveer de shakshuka in de pan op tafel met een lekker vers Turks brood erbij.

Eet smakelijk!

Coq au vin

Coq au vin is een klassiek Frans gerecht. Oorspronkelijk maakte je dit gerecht met een oude haan en dankzij de bereiding werd die weer lekker mals. Maar het is net zo lekker en eigenlijk makkelijker als je dit gewoon met malse, sappige kippenbouten maakt.

Soort gerecht: hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten + 1 uur wachttijd

Ingrediënten

1,5 kg kippenbouten
100 g ontbijtspek
2 wortels
10 sjalotten
250 g kastanjechampignons
2 tenen knoflook
2 el olie
20 g roomboter
2 el bloem
400 ml volle, rode wijn
400 ml gevogeltefond
3 gedroogde laurierblaadjes
3 takjes verse tijm
2 tl kristalsuiker
4 takjes peterselie
peper en zout
1 stokbrood

Bereiding

  1. Snipper de sjalotten en de knoflook en snij de wortels in kleine stukjes. Snij het spek in kleinere stukjes en bak deze aan. Haal de spekjes uit de pan en bak in dit vet de kippenbouten aan. Haal deze ook uit de pan en bestrooi ze met peper en zout.
  2. Fruit de sjalotten, knoflook en wortels aan. Als de wortels zacht zijn, bak je de bloem kort mee op een laag vuur.
    Voeg beetje bij beetje de wijn toe en roer steeds goed. Neem hier de tijd voor, zodat de bloem mooi kan worden opgenomen.
  3. Voeg dan de fond, laurier, tijm, peterselie, suiker en peper toe. Breng dit aan de kook en voeg dan ook de kip weer toe. Laat dit alles 60 minuten stoven.
  4. Maak ondertussen de champignons schoon en snij in plakjes. Bak deze in de boter in een andere pan.
  5. Haal de laurier, tijm en peterselie uit de pan en voeg de spekjes en champignons toe.
    Laat het geheel nog 10 minuten sudderen zonder deksel, zodat de saus wat kan indikken. Vind je de saus te dun, laat het dan nog wat langer indikken.
  6. Verdeel de coq au vin over diepe borden en dip hier je stokbrood in. Dit gerecht is trouwens ook heel erg lekker met gekookte krieltjes!

Eet smakelijk!

Winterdip? Boost je weerstand!

Ben je toch een beetje over de schreef gegaan met de alcohol tijdens de feestdagen? Of zit je een beetje in een winterdip en doet je weerstand daar gezellig aan mee? Dan kun je wel even een boost gebruiken. Ook om die goede voornemens om dit jaar echt gezonder te eten een goede kickstart te geven. En waar kun je beter beginnen dan op jouw favoriete markt? De markt is een heus walhalla aan vers en gezond voedsel. Maar hoe houd je de goede en minder goede voeding uit elkaar? We weten allemaal wel dat het meeste fruit gezond is en grofweg alle soorten koekjes wat minder. Maar voor diegenen die echt op zoek zijn naar een extra gezondheidskick kunnen we hier wel iets dieper op ingaan. Daarom een lijstje met kickstart-tips. En dan boosten maar! Dan kun je er zo weer tegenaan bij de volgende nieuwjaarsborrel.

Knoflook

Misschien voor je omgeving wat minder fijn, maar het is zo goed voor je lichaam! Knoflook is een echte superfood. Er zit van alles in aan antioxidanten en het versterkt je weerstand. Nu hoef je zo’n teentje natuurlijk niet los uit het vuistje op te peuzelen. Veel gerechten worden er alleen maar lekkerder op met wat extra knoflook. Neem maar eens een kijkje op de receptenpagina voor inspiratie.

Fruit, fruit en nog meer fruit

Deze ligt wel een beetje voor de hand, maar willen we toch even noemen. Fruit, en dan vooral citrusvruchten, doen werkelijk wonderen voor je immuunsysteem. Vitamine C is het magische woord. Vooral sinaasappelen, kiwi’s en aardbeien geven je een echte vitamine C-boost. Met één sinaasappel krijg je al 66 gram vitamine C binnen. Met een schaaltje aardbeien is dit 60 gram en een kiwi levert je 59 gram. En dan is het ook nog eens allemaal super lekker. Zeker geen straf dus, die boost voor je gezondheid!

Ongezouten noten

Amandelen, kastanjes, walnoten… Ongezouten noten zijn hartstikke goed voor je gezondheid. Er zitten namelijk allerlei belangrijke vitamines en mineralen in. Wat dacht je van vitamine B1, Vitamine E, ijzer en verzadigde vetten? Noten zijn dus een top keuze voor een brak dagje. In elk geval beter dan die vette hamburger waar je dan eigenlijk zoveel zin in hebt.

Spruitjes en broccoli

Toegegeven, dit is misschien niet de meest populaire keuze voor wat extra weerstand. Maar het werkt wel! Een portie spruitjes bevat volgens het Voedingscentrum meer Vitamine C dan een sinaasappel. Daarnaast vind je er nog een goede hoeveelheid vitamine A, foliumzuur, kalium, ijzer en calcium in. Heb je dus een gezondheidsdip of toch een brak dagje? Probeer dan eens een goede portie spruitjes, broccoli (of natuurlijk een willekeurige andere groente).

Gember

Heb je last van je maag, keel, hoofd of misschien wel van al deze klachten? Verse gemberthee doet wonderen! Kook plakjes gember zo’n 20 minuten lang in een pannetje met water en drink dit pittige goedje lekker op. Je voelt je meteen beter en het is een echte boost voor je immuunsysteem! Heb je wat moeite met de smaak? Voeg dan wat vers geperst citroensap en een lepeltje honing toe. Extra gezond en extra lekker!

Pindakaaskoekjes

Voor de echte liefhebbers van pindakaas is dit hét recept! De koekjes zijn zacht en romig en smaken uiteraard naar pindakaas. Bij kinderen zijn ze ook vaak favoriet. Om ze extra te versieren, kun je er een paar gehakte pinda’s bovenop strooien. Slowfoody’s recept voor pindakaaskoekjes is echt een absolute aanrader!

Aantal stuks: 12-18 stuks
Soort gerecht: tussendoortje
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden + 3 x 12 minuten oventijd

Ingrediënten

  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel baking soda
  • 130 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 200 gram bloem
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 1 ei
  • 300 gram pindakaas zonder stukjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakplaten met bakpapier.
  2. Meng in een kom bloem, bakpoeder en baking soda en zet dit even opzij.
  3. Doe de roomboter en basterdsuiker in een mengkom en mix dit net zolang tot het iets is toegenomen in volume en duidelijk lichter van kleur is geworden. Voeg nu het ei en vanille-extract toe en mix dit goed door. Schep hierna lepel voor lepel het bloemmengsel er doorheen terwijl de keukenmachine/mixer blijft draaien. Voeg pas weer een lepel bloem toe als de vorige volledig is opgenomen. Als het deeg egaal van kleur is, kun je de mixer uitzetten.
  4. Vorm nu balletjes van het deeg. Voor kleinere koekjes hou je de grootte van een mandarijn aan. Wil je lekker grote koeken dan maak je de balletjes deeg dus ook groter. Leg 6 balletjes op het beklede bakblik. Zorg dat er zo’n 10 cm tussen zit want ze lopen nog uit. Druk de balletjes een klein beetje plat met een vork zodat er straks mooie streepjes bovenop de pindakaaskoekjes komen.
  5. Schuif het bakblik in de oven en bak de pindakaaskoekjes 12-15 minuten. Ze zijn klaar als de zijkanten en bovenkant goudbruin zijn. Haal de pindakaaskoekjes uit de oven en schuif het volgende bakblik erin. Laat de koekjes eerst goed afkoelen op de bakplaat. Ze zijn nog zacht als ze uit de oven komen, maar worden steviger wanneer ze afkoelen. Als ze stevig genoeg zijn, verplaats je ze naar een taartrooster om volledig af te koelen.

Tip: Vraag bij jouw notenkraam op de markt naar de zelfgemaakte pindakaas!

Eet smakelijk!

5 x Recepten met prei

Prei is een van de meest veelzijdige groentes die er is. Dat komt niet alleen door de heerlijke smaak die heel gemakkelijk combineert, maar ook door het feit dat de groente het hele jaar door verkrijgbaar is. Er is namelijk een zomerprei, een herfstprei en een winterprei. Ze verschillen wel wat in uiterlijk en formaat, maar in principe blijft de uitgesproken smaak hetzelfde. En dat maakt het dus tot de ultieme groente om hele fijne recepten mee te maken. Wij hebben 5 recepten verzameld die je dus ook het hele jaar door kunt maken. Welke lijkt jou het lekkerst?

Mosterdsoep met prei en spekjes

In dit recept zorgen de preiringetjes voor extra smaak, textuur en ze geven het gerecht net even die bijzondere twist. Echt een heerlijke soep!

Quiche met ham en prei

Een klassieker en dat is hij natuurlijk niet voor niets. De combinatie van ham en prei is sowieso al een klassieker en verwerkt in een quiche maakt het overheerlijk!

Gestoofde prei met kerstomaatjes

Het stoven van de groentes zorgt voor een heerlijke, zoete smaak en maakt de groentes zachter. Een perfect bijgerecht voor elk seizoen!

Preisoep met aardappel

Deze heerlijke, romige soep kun je serveren als voorgerecht maar is ook prima te eten voor de lunch.

Hartige taart met prei en gehakt

De perfecte hartige taart om alvast voor te bereiden als je een drukke dag voor de boeg hebt. Dan hoef je hem alleen nog even in de oven te schuiven om op te warmen, salade erbij en je kunt aan tafel!

Gestoofde prei met kerstomaatjes

Prei wordt heerlijk zacht en zoet van smaak wanneer je deze stooft. En kerstomaatjes krijgen een nog intensere, zoete smaak als ze gestoofd worden. Die smaken samen worden nog eens veel lekkerder en vormen een heerlijk bijgerecht dat je met van alles en nog wat kunt combineren. En gestoofde prei past ook nog eens in elk seizoen. Wat wil je nog meer?

Soort gerecht: bijgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

2 flinke preien
2 el roomboter
500 gram kerstomaatjes
zout en peper

Verder heb je nodig
hapjespan of wok met deksel

Bereiding

  1. Snijd de onderkant van de preien, snijd ze dan in de lengte doormidden en spoel ze onder de kraan heel goed af. Laat ze even goed uitlekken en snijd ze dan in halve ringetjes. Was de kerstomaatjes en laat ze ook goed uitlekken.
  2. Verwarm een ruime hapjespan of wok (er moet wel een deksel op kunnen!) op middelhoog vuur en smelt hier de boter in. Doe de ringetjes prei in de pan en laat deze een minuut of twee, al roerend, goed bakken.
  3. Voeg dan de tomaatjes toe, breng op smaak met zout en peper en schep alles goed om. Doe dan de deksel op de pan, draai het vuur laag en laat het zo nog een minuut of 10 zachtjes stoven.
  4. Proef de gestoofde prei en voeg eventueel nog wat zout en of peper toe. Serveer als bijgerecht bij een stuk lekker vlees of vis, pasta of aardappelen of bij een lekkere stoofpot.

Eet smakelijk!

Preisoep met aardappel

Misschien gebruik jij prei vaak als toevoeging aan een goed gevulde groentesoep. Of heb je deze mosterdsoep met prei en spekjes al eens gemaakt? Nu heeft Hilde van Slowfoody een nieuw recept voor ons, namelijk deze heerlijk romige preisoep met aardappel. Helemaal vegetarisch en absoluut overheerlijk! Prima te eten als voorgerecht, maar ook zeker heerlijk als lunch. Gewoon serveren met wat brood en je bent klaar om te gaan!

Soort gerecht: voorgerecht/lunch
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Ingrediënten

2 flinke preien
1 teentje knoflook
3 flinke aardappels (vastkokend)
1 el roomboter
1 liter groentebouillon
125 gram crème fraiche
verse platte peterselie (ter garnering)

Verder heb je nodig
staafmixer

Bereiding

  1. Snijd het uiteinde van de preien, was ze goed uit onder de kraan en snijd ze in halve ringen. Pel het teentje knoflook en snijd dit in plakjes. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes van ca. 3 cm.
  2. Smelt de boter in een ruime pan op middelhoog vuur en bak hierin al roerend de ringetjes prei en plakjes knoflook een paar minuten.
  3.  Voeg de aardappelblokjes en de groentebouillon toe aan de pan en breng het geheel aan de kook.
  4. Draai het vuur laag en laat alles zachtjes ongeveer 15 minuten koken. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  5. Pureer de preisoep met een staafmixer en roer dan de crème fraiche er doorheen. Verdeel de preisoep over 4 kommen en garneer met de platte peterselie. Serveer met (stok)brood.

Eet smakelijk!

Winterprei

Dacht je dat er vooral in het voorjaar groentes geoogst werden? Nee hoor, ook in januari zijn er genoeg gewassen om te oogsten: wintergroenten dus. De prei is er één van. Bij deze soort groente maken we namelijk een onderscheid tussen zomerprei, herfstprei en winterprei. Je raad het misschien al, deze maand vind je de winterprei op jouw favoriete markt. Maar wat maakt hem dan anders dan de herfst- en zomerprei?

Zoek de verschillen

Ten eerste kan hij een stuk beter tegen de kou. Hoewel de andere soorten ook wel wat vorst kunnen verdragen, groeit de winterprei zelfs beter bij lage temperaturen. Wel groeit hij wat langzamer. Ook de vorm is anders; hij is wat korter en steviger. Het blad is donkerder van kleur; donker-grijsgroen tot blauwgroen. Maar afgezien van die verschillen is de winterprei net zo lekker als zijn zomerse en herfstige familie.

No waste

Het lekkerste deel van de prei is het witte gedeelte. Dit is het stuk dat onder de grond heeft gegroeid. Dit stuk is eigenlijk niet meer dan opeengepakte bladeren. Ze blijven wit door het gebrek aan zonlicht. Maar de meeste vitamines en mineralen vind je juist in het donkergroene gedeelte van de winterprei. Elk prei-deel heeft dus zo z’n voordeel. Gebruik dus vooral de hele prei. No waste!

Gezonde groente

Naast je smaakpapillen zal ook je lichaam happy worden als je prei op het menu zet. Het bevat namelijk veel vezels en voedingsstoffen, terwijl je weinig calorieën naar binnen werkt. De prei is een van de weinige groenten die ook wat vet bevat (ongeveer 0,5 gram). Doordat deze groente grotendeels in de grond groeit, kan er wat zand in de prei zitten. Dat haal je eruit door eerst het onderste stukje met de wortels af te snijden en dan de prei van onderaf in de lengte doormidden te snijden. Spoel deze helften schoon onder stromend water en vouw de bladeren hierbij uiteen. Laat de prei daarna goed uitlekken in een vergiet en snijd het dan verder naar wens in halve ringetjes of stukken.

Weten wat voor heerlijks je allemaal met winterprei maken kunt? Bekijk hier onze recepten!

Bewaartips groente en fruit

Soms lijkt het alsof je pas gekochte fruit en groente veel sneller bederft dan je had verwacht. De ene dag is er nog niks aan de hand en de dag erna heb je opeens een rotte plek op je sinaasappel. Maar hoe komt dit nou precies? De manier waarop je groente en fruit bewaart heeft veel invloed op de houdbaarheid ervan. Daarom zullen we je voor eens en altijd van die onverwachte stukken rot fruit en groenten afhelpen. Althans, als je onze tips opvolgt natuurlijk! Wij vertellen je hoe je groente en fruit van de markt het beste bewaart.

Fruit in de koelkast

Laten we beginnen met heerlijk vers fruit. Bepaalde soorten blijven namelijk het beste wanneer je ze in de koelkast bewaart. Dit zijn vooral de zachte soorten fruit, zoals aardbeien en frambozen. Leg ze na aankoop meteen in de koelkast en dan blijven ze tot zo’n 3 dagen goed. Witte en rode druiven bewaar je tot wel zeven dagen in de koelkast, terwijl ze op kamertemperatuur al na drie of vier dagen al minder beginnen te worden. En voor de meeste mensen misschien een onverwachte: appels! Deze vruchten zijn tot wel drie weken langer houdbaar in de koelkast. Niet meer in de fruitschaal leggen dus!

Fruit op de fruitschaal

En buiten de koelkast dan? Citrusvruchten hebben de kou niet nodig. Ze blijven tot wel 14 dagen goed buiten de koelkast. En exotische fruitsoorten bederven juist sneller in de kou. De temperatuur van onder 7°C maakt hun cellen kapot waardoor ze vocht verliezen. Ook de banaan valt in deze categorie.

Groente in de kou

Welke soorten groente bewaar je het beste in de koelkast? Dat zijn vooral de bladgroenten, zoals sla, andijvie en prei. Maar ook koolgroente zoals bloemkool, broccoli en spruitjes blijven veel langer goed wanneer ze koel bewaard worden. Andere soorten groente bewaar je juist weer beter buiten de koelkast.

Groente op het aanrecht

Vruchtgroenten zoals tomaat, paprika en komkommer bederven sneller in de kou en ook de smaak wordt aangetast. Bij tomaten merk je bijvoorbeeld heel snel dat het vruchtvlees melig wordt en de heerlijk zoete smaak verdwijnt. Zonde!

En, ondanks wat de naam eigenlijk suggereert, kun je verschillende soorten wintergroenten ook beter buiten de koelkast bewaren. Als ze eenmaal geoogst zijn, hoeven ze niet weer terug de kou in. Denk bijvoorbeeld aan wortel, ui en knolselderij. Ze houden het wel zo’n twee tot vier weken uit buiten de koelkast.

Maar één belangrijke gouden regel om zeker te onthouden: voorgesneden fruit en groente bewaar je altijd in de koelkast, ongeacht de soort. En uiteraard geldt natuurlijk ook, dat hoe verser je groente en fruit eet, hoe beter!

Dus, op naar jouw favoriete markt om je koelkast, fruitschaal of het aanrecht te vullen met wat gezonde fruit- en groentesoorten! En twijfel je hoe je iets het beste kunt bewaren? Vraag het op de markt!

Stamppot snijbonen

Deze heerlijke stamppot snijbonen is heel gemakkelijk om te maken en ontzettend lekker. Daarnaast zet je er ook nog eens een zeer voedzame, stevige maaltijd mee op tafel. Wat wil je dus nog meer? Mocht je vegetarisch eten, dan laat je de spekreepjes achterwege. Of vervang ze door bijvoorbeeld reepjes zongedroogde tomaat, zoals in dit recept voor stamppot spitskool. Een ander lekker alternatief voor de spekreepjes zijn noten, zoals cashewnoten of pecannoten. Hak ze dan even grof en meng ze op het laatst door de stamppot.

Soort gerecht: hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

1250 gram aardappelen
1 ui
500 gram snijbonen
2 rode puntpaprika’s
100 gram spekreepjes
150 gram geraspte cheddar
50 gram roomboter
melk
peper en zout en suiker

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in ruim water, met flink wat zout, gaar.
  2. Pel en snipper ondertussen de ui. Snijd de snijbonen in reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika’s en snijd ook deze in reepjes. Bak de spekreepjes uit in een pan zonder toevoeging van olie of boter. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
  3. Verwarm een flinke eetlepel boter in een pan en fruit hierin de ui tot deze glazig ziet. Voeg de reepjes paprika toe en bak deze een paar minuten mee tot ze wat zachter worden. Kook de reepjes snijboon in een pan met wat zout en suiker beetgaar. Laat ze goed uitlekken.
  4. Stamp de gare aardappelen fijn tot puree met de resterende boter. Voeg eventueel wat melk toe om de puree wat smeuïger te maken. Meng de ui, paprika, snijbonen en de spekreepjes er goed doorheen en roer als laatste de geraspte cheddar door de stamppot. Breng op smaak met versgemalen zeezout en zwarte peper.
  5. Serveer de stamppot snijbonen zo heet mogelijk.

Eet smakelijk!

5 x De lekkerste stamppot

Zo gauw de ‘r’ in de maand komt en het buiten kouder, natter en vroeger donker wordt, krijgen we er automatisch meer zin in: stamppot! En of dat nou de ‘standaard’ variant is, die we van huis uit kennen of juist een twist op een bekend recept; het blijft een hartverwarmend gerecht. Helemaal als je hem serveert met een heerlijke jus en een lekkere (vegetarische) rookworst! Hilde van Slowfoody deelde 5 van haar lievelingsrecepten voor deze stevige winterkost.

De klassieker: boerenkool!

Deze versie mag uiteraard niet ontbreken in het lijstje stamppotten! Je vindt het recept hier!

Een heerlijke twist: zoete aardappel met rucola en chorizo!

Een verrassend lekkere twist op dit winterse kostje! En ook nog eens hartstikke gezond door de zoete aardappel! Je vindt het recept hier!

Knapperige spitskool!

Geroerbakte reepjes spitskool met een bite en de heerlijke, mediterrane smaak van zongedroogde tomaatjes. Smullen! Nieuwsgierig? Hier vind je het recept!

Zo lust iedereen spruitjes!

Voor de liefhebbers en de haters van spruitjes is deze stamppot echt een dikke aanrader. Want op deze manier moet iedereen ze wel lusten! Haal het recept hier!

Verrukkelijke snijbonen.

Snijbonen zijn van zichzelf natuurlijk heerlijk zoet en in combinatie met aardappel worden ze pas echt een feestje om te eten! Haal hier het recept!

Welke stamppot je dan ook het lekkerst vindt, we hopen je in ieder geval een beetje inspiratie te hebben gegeven. Wat is jouw favoriete stamppot aller tijden? We horen het heel erg graag van je! En eet smakelijk alvast!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen