5 x De lekkerste stoofgerechten

Denk je aan winter, dan denk je ook al snel aan lekkere, hartverwarmende gerechten. Van die gerechten die urenlang op het vuur (of de inductieplaat/in de slowcooker) hebben staan garen, zoals de meeste stoofgerechten. Wij zijn er in ieder geval hartstikke gek op en krijgen er in deze tijd dan ook geen genoeg van. Voor ons was het dan ook de hoogste tijd om de 5 lekkerste stoofgerechten voor jullie op een rijtje te zetten. We hopen dat jullie er misschien een beetje inspiratie van krijgen! En honger ook uiteraard :).

Liefde voor Limburg | Zoervleis

Hilde van Slowfoody deelde met ons het recept van haar Limburgse moeder voor echt Maastrichts zoervleis. En laat je niet voor de gek houden door de naam, want stiekem is het meer zoet-zuur dan echt zuur. Heerlijk is het sowieso!

Franse klassieker | Coq au vin

Ook als je geen ‘oude haan’ voor handen hebt, is dit gerecht wel een dikke aanrader hoor! Want met een paar verse kippenbouten wordt je coq au vin net zo lekker, misschien nog wel lekkerder.

Stoven met bier | Runderstoof

In veel stoofgerechten wordt wijn gebruikt, maar ook bier is heerlijk om je vlees langzaam in te garen. Zoals in dit recept met rundvlees, groente en bier.

Wilde stoof | Hertenpoulet

Niet alleen in de herfst heel erg lekker, dit herfstige stoofpotje met hertenpoulet! Wij lusten het altijd wanneer het koud is.

Vegetarisch genieten | Shakshuka

Voor de vegetariërs, flexetariërs of ieder ander die eens een dagje zonder vlees wil, is dit echt perfect. Deze kruidige shakshuka is overheerlijk met vers (af)gebakken brood erbij. Een topper onder de vegetarische stoofgerechten!

Geniet

Laat je inspireren door de Tips&Weetjes van de markt.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen