Preisoep met aardappel

Misschien gebruik jij prei vaak als toevoeging aan een goed gevulde groentesoep. Of heb je deze mosterdsoep met prei en spekjes al eens gemaakt? Nu heeft Hilde van Slowfoody een nieuw recept voor ons, namelijk deze heerlijk romige preisoep met aardappel. Helemaal vegetarisch en absoluut overheerlijk! Prima te eten als voorgerecht, maar ook zeker heerlijk als lunch. Gewoon serveren met wat brood en je bent klaar om te gaan!

Soort gerecht: voorgerecht/lunch
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Ingrediënten

2 flinke preien
1 teentje knoflook
3 flinke aardappels (vastkokend)
1 el roomboter
1 liter groentebouillon
125 gram crème fraiche
verse platte peterselie (ter garnering)

Verder heb je nodig
staafmixer

Bereiding

  1. Snijd het uiteinde van de preien, was ze goed uit onder de kraan en snijd ze in halve ringen. Pel het teentje knoflook en snijd dit in plakjes. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes van ca. 3 cm.
  2. Smelt de boter in een ruime pan op middelhoog vuur en bak hierin al roerend de ringetjes prei en plakjes knoflook een paar minuten.
  3.  Voeg de aardappelblokjes en de groentebouillon toe aan de pan en breng het geheel aan de kook.
  4. Draai het vuur laag en laat alles zachtjes ongeveer 15 minuten koken. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  5. Pureer de preisoep met een staafmixer en roer dan de crème fraiche er doorheen. Verdeel de preisoep over 4 kommen en garneer met de platte peterselie. Serveer met (stok)brood.

Eet smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen