Winterdip? Boost je weerstand!

Ben je toch een beetje over de schreef gegaan met de alcohol tijdens de feestdagen? Of zit je een beetje in een winterdip en doet je weerstand daar gezellig aan mee? Dan kun je wel even een boost gebruiken. Ook om die goede voornemens om dit jaar echt gezonder te eten een goede kickstart te geven. En waar kun je beter beginnen dan op jouw favoriete markt? De markt is een heus walhalla aan vers en gezond voedsel. Maar hoe houd je de goede en minder goede voeding uit elkaar? We weten allemaal wel dat het meeste fruit gezond is en grofweg alle soorten koekjes wat minder. Maar voor diegenen die echt op zoek zijn naar een extra gezondheidskick kunnen we hier wel iets dieper op ingaan. Daarom een lijstje met kickstart-tips. En dan boosten maar! Dan kun je er zo weer tegenaan bij de volgende nieuwjaarsborrel.

Knoflook

Misschien voor je omgeving wat minder fijn, maar het is zo goed voor je lichaam! Knoflook is een echte superfood. Er zit van alles in aan antioxidanten en het versterkt je weerstand. Nu hoef je zo’n teentje natuurlijk niet los uit het vuistje op te peuzelen. Veel gerechten worden er alleen maar lekkerder op met wat extra knoflook. Neem maar eens een kijkje op de receptenpagina voor inspiratie.

Fruit, fruit en nog meer fruit

Deze ligt wel een beetje voor de hand, maar willen we toch even noemen. Fruit, en dan vooral citrusvruchten, doen werkelijk wonderen voor je immuunsysteem. Vitamine C is het magische woord. Vooral sinaasappelen, kiwi’s en aardbeien geven je een echte vitamine C-boost. Met één sinaasappel krijg je al 66 gram vitamine C binnen. Met een schaaltje aardbeien is dit 60 gram en een kiwi levert je 59 gram. En dan is het ook nog eens allemaal super lekker. Zeker geen straf dus, die boost voor je gezondheid!

Ongezouten noten

Amandelen, kastanjes, walnoten… Ongezouten noten zijn hartstikke goed voor je gezondheid. Er zitten namelijk allerlei belangrijke vitamines en mineralen in. Wat dacht je van vitamine B1, Vitamine E, ijzer en verzadigde vetten? Noten zijn dus een top keuze voor een brak dagje. In elk geval beter dan die vette hamburger waar je dan eigenlijk zoveel zin in hebt.

Spruitjes en broccoli

Toegegeven, dit is misschien niet de meest populaire keuze voor wat extra weerstand. Maar het werkt wel! Een portie spruitjes bevat volgens het Voedingscentrum meer Vitamine C dan een sinaasappel. Daarnaast vind je er nog een goede hoeveelheid vitamine A, foliumzuur, kalium, ijzer en calcium in. Heb je dus een gezondheidsdip of toch een brak dagje? Probeer dan eens een goede portie spruitjes, broccoli (of natuurlijk een willekeurige andere groente).

Gember

Heb je last van je maag, keel, hoofd of misschien wel van al deze klachten? Verse gemberthee doet wonderen! Kook plakjes gember zo’n 20 minuten lang in een pannetje met water en drink dit pittige goedje lekker op. Je voelt je meteen beter en het is een echte boost voor je immuunsysteem! Heb je wat moeite met de smaak? Voeg dan wat vers geperst citroensap en een lepeltje honing toe. Extra gezond en extra lekker!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen