5 x De lekkerste stamppot

Zo gauw de ‘r’ in de maand komt en het buiten kouder, natter en vroeger donker wordt, krijgen we er automatisch meer zin in: stamppot! En of dat nou de ‘standaard’ variant is, die we van huis uit kennen of juist een twist op een bekend recept; het blijft een hartverwarmend gerecht. Helemaal als je hem serveert met een heerlijke jus en een lekkere (vegetarische) rookworst! Hilde van Slowfoody deelde 5 van haar lievelingsrecepten voor deze stevige winterkost.

De klassieker: boerenkool!

Deze versie mag uiteraard niet ontbreken in het lijstje stamppotten! Je vindt het recept hier!

Een heerlijke twist: zoete aardappel met rucola en chorizo!

Een verrassend lekkere twist op dit winterse kostje! En ook nog eens hartstikke gezond door de zoete aardappel! Je vindt het recept hier!

Knapperige spitskool!

Geroerbakte reepjes spitskool met een bite en de heerlijke, mediterrane smaak van zongedroogde tomaatjes. Smullen! Nieuwsgierig? Hier vind je het recept!

Zo lust iedereen spruitjes!

Voor de liefhebbers en de haters van spruitjes is deze stamppot echt een dikke aanrader. Want op deze manier moet iedereen ze wel lusten! Haal het recept hier!

Verrukkelijke snijbonen.

Snijbonen zijn van zichzelf natuurlijk heerlijk zoet en in combinatie met aardappel worden ze pas echt een feestje om te eten! Haal hier het recept!

Welke stamppot je dan ook het lekkerst vindt, we hopen je in ieder geval een beetje inspiratie te hebben gegeven. Wat is jouw favoriete stamppot aller tijden? We horen het heel erg graag van je! En eet smakelijk alvast!

Geniet

Laat je inspireren door de Tips&Weetjes van de markt.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen