De Griekse keuken is zeer uitgebreid, maar in Nederland kennen wij toch vooral de heerlijke vleesgerechten. Welke het meest bekend zijn en wat het precies is, leggen wij je heel graag uit.
Gyros
We beginnen maar met het bekendste vleesgerecht: gyros. Dit heerlijk gekruide varkensvlees wordt traditioneel geroosterd aan een spies en daarna in dunne reepjes gesneden. In een Grieks restaurant krijg je het meestal geserveerd met een paar heerlijke bijgerechten, zoals tzatziki, rijst en salade. Je kunt het ook met een pitabroodje eten, heerlijk met wat rode uit, sla en knoflooksaus.
Souvlaki
Dit gegrilde vleesspiesje is heerlijk gekruid met knoflook, oregano, rozemarijn en nog veel meer smaakmakers. Het vlees dat ervoor gebruikt wordt, varieert wel. Het wordt gemaakt met kip, lam of varken. Ook dit smaakt enorm lekker in een pitabroodje met knoflooksaus. Echt een aanrader!
Bifteki
Misschien heb je dit ook al wel eens gegeten. Bifteki is gemaakt van gehakt, op smaak gebracht met onder andere ui, peterselie en verse munt. Dan worden er meestal een soort platte, ovale hamburgertjes van gemaakt die bereid worden op de grill. Je krijgt ze vaak met feta, rode ui en sla. Smullen!
Keftedakia
Keftedakia of keftédes zijn heerlijke gehaktballetjes die je warm, maar ook heel goed koud kunt eten. Ze worden los geserveerd of met een kruidige tomatensaus. De smaakmakers in deze gehaktballetjes zijn knoflook, peterselie en paprika, maar er zijn talloze recepten die allemaal hun eigen geheime ingrediënt hebben. Lekker zijn ze in ieder geval allemaal!
Tigania
Het laatste vleesgerecht in dit rijtje is misschien ook wel het minst bekend, maar zeker niet minder lekker! Tigiana is een gerecht dat bestaat uit varkensvlees met onder andere knoflook, ui, mosterd, wijn en citroen. Je stooft alles heel langzaam gaar, zodat het vlees heerlijk mals wordt. Klinkt verrukkelijk toch?
Geniet
Laat je inspireren door de Tips&Weetjes van de markt.