De wereld rond… Griekenland!

Het is zomervakantie! Dat betekent lekker vrij, ijsjes eten en misschien wel op vakantie naar een ver land. Ook jouw favoriete markt gaat op vakantie, maar dan halen we de vakantie naar jou. We reizen komende weken de wereld rond. Zo halen we verre bestemmingen naar onze eigen keuken, gewoon via de markt!

Deze week nemen we jullie mee naar het zonovergoten Griekenland of Hellas, zoals de Grieken het zelf nog vaak liefkozend noemen. Dit prachtige land staat in de top van favoriete vakantielanden, want jaarlijks vliegen er zo’n half miljoen Nederlanders naar toe. De eilanden, zoals Kreta, Rhodos en Corfu zijn erg geliefd, maar ook steden als Athene en Thessaloniki zijn absoluut een bezoekje waard.

Grieken zijn enorm hartelijke, temperamentvolle mensen die nog echt weten wat gastvrijheid betekent. En als jij dan ook nog een paar woordjes Grieks hebt geleerd, sluiten ze je meteen in hun hart. Kijk er dan ook niet vreemd van op als je tijdens een vakantie bij een Griekse familie wordt uitgenodigd om te komen eten. En als dat gebeurt, ga dan zeker op die uitnodiging in! Er is namelijk niets leuker en lekkerder dan genieten van een authentieke Griekse maaltijd.

Eten is voor de Grieken heel belangrijk en ze doen dit graag in gezelschap. Overal vind je taverna’s waar je kunt genieten van lokale specialiteiten. Een kijkje in de keuken nemen is hier ook geen probleem. Vaak wordt er van alles besteld en eet je met z’n allen van al dat heerlijks. Genieten!

Uiteraard kun je op je eigen markt ook heel goed terecht voor Griekse heerlijkheden. Ga maar eens op zoek naar een stuk heerlijke feta, verse pitabroodjes of verrukkelijke tzatziki. Maak er de lekkerste hapjes mee, schenk een glaasje ouzo in en waan je voor heel even in Griekenland. Yamas!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen