Spring is in the air! Oftewel, de lente hangt weer in de lucht. En dus is het weer tijd voor lekkere lichte snacks! Hoe warmer het wordt, hoe minder zin velen van ons krijgen in zware wintermaaltijden. Het is tijd voor spring, en daarbij hoort ook de springroll. Of we kunnen ze natuurlijk ook gewoon loempia’s noemen.
Rijstvellen
Maar, omdat we binnenkort weer in onze zwemkleding moeten, willen we het even hebben over de lichtere vorm van loempia’s. Geen zware, vette, gefrituurde loempia’s dus. Maar springrolls gemaakt van rijstvellen. Je maakt de rijstvellen volgens de aanwijzingen op de verpakking en rolt er vervolgens allerlei heerlijkheden in.
En het leuke van dit soort loempia is dat je hem kunt vullen met wat je maar wilt! Marshmallows en pindakaas dus? Oké, niet alles zal even lekker smaken. Daarom hier wat broodnodige tips van de markt voor de ultieme gevulde springroll met ingrediënten die je kunt halen op jouw favoriete markt!
Eend
Vul de bereide rijstvellen met gerookte eendenborstfilet, sojasaus, shiitake, babyspinazie, limoensap en koriander. Voeg voor de extra smaak ook nog wat – jawel, daar is hij dan toch – pindakaas toe.
Vega
Voor een lekkere vegetarische springroll moet je bij deze zijn. Vul de rijstvellen met geraspte winterpeen, sugar snaps, een handje pinda’s, mihoen, verse munt, koriander, zoete chilisaus en sojasaus.
Garnalen
Voor de garnalen-variant gebruik je ten eerste natuurlijk garnalen. Voeg ook een fijngehakt teentje knoflook, gezouten pinda’s, hoisinsaus, komkommer, verse munt, koriander, bieslook en geraspte winterpeen toe.
Rosbief
Ook de liefhebbers van rosbief kunnen losgaan met dit gerecht. Combineer stukjes rosbief met rode peper, fijngehakte gezouten cashewnoten, mihoen, rode biet, bosui en verse koriander en munt.
Tofu
Deze vegetarische variant vul je met tofu, komkommer, munt, koriander, avocado, limoensap en rijstnoedels. Het is een heerlijk frisse combinatie voor die lekker warme lentedagen.
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.