Dit gerecht is een echte ‘crowdpleaser’, helemaal als je ook kinderen aan de eettafel hebt. Heerlijke gehaktballetjes in een milde tomatensaus met beetgare spaghetti. En vergeet vooral de vers geraspte kaas niet!
Aantal personen: 4
Soort gerecht: hoofdgerecht
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden + 30 minuten sudderen
Ingrediënten
350 gram spaghetti
Voor de gehaktballetjes
500 gram gemengd gehakt
50 gram paneermeel
1 eetlepel gedroogde peterselie
½ theelepel knoflookpoeder
1 eetlepel Parmezaanse kaas, fijn geraspt
1 ei, losgeklopt
olijfolie
Voor de tomatensaus
2 sjalotjes, gesnipperd
2 tenen knoflook, uitgeperst
1 blik tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree
1 theelepel zout
½ theelepel suiker
1 theelepel gedroogde basilicum
peper
1 blaadje laurier
handjevol cherry tomaatjes
Bereiding
- Meng het gehakt met de paneermeel, peterselie, knoflook, Parmezaanse kaas en het ei goed door elkaar heen.
- Zet een ruime koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur en verwarm hierin 2 eetlepels olijfolie. Bak de gehaktballetjes in de olijfolie aan alle kanten goudbruin. Keer ze hiervoor regelmatig. Verplaats met een schuimspaan de balletjes naar een bord en zet ze even opzij.
- Doe nog een eetlepel olijfolie in dezelfde pan en fruit hierin de sjalotjes een minuut of 3 aan tot deze glazig wordt. Voeg nu de knoflook toe en laat 2 minuten mee bakken. Voeg tomatenpuree, tomatenblokjes, zout, suiker, basilicum en peper (naar smaak) toe en roer alles goed door. Doe de gehaktballetjes en het laurierblaadje in de saus en zet het vuur wat zachter. Laat de saus een half uurtje rustig sudderen terwijl je af en toe roert. Als de saus 20 minuten gesudderd heeft, voeg je de cherrytomaatjes toe.
- Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de spaghetti af met behulp van een vergiet, doe het terug in de pan en schenk een beetje olijfolie erover. Breng op smaak met zout.
- Leg de spaghetti op een grote schaal met hier bovenop de gehaktballetjes in tomatensaus. Vis nog wel even het laurierblaadje eruit! Garneer met een paar blaadjes verse basilicum en vers geraspte Parmezaan.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.