Sugar snaps salade

Deze salade van knapperige sugar snaps en zoete paprika is een heerlijk bijgerecht naast zelfgemaakte nasi, mie of een ander Aziatisch gerecht. De dressing en sesamzaadjes maken het helemaal af.

Aantal personen: 4
Soort gerecht: bijgerecht
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten
500 gram sugar snaps
1 rode paprika

Voor de dressing
1 eetlepel lichte sojasaus
3 eetlepels limoensap
2 eetlepels gembersiroop
1 eetlepel sesamolie

Bereiding

  1. Maak de sugar snaps eerst schoon door met een keukenmesje het topje van de peul aan de bolle kant in te snijden tot aan de naad. Trek dan de draad van de peul af langs de gehele naad. Je wilt deze zeker niet er aan laten zitten, want hij is erg taai. Maak op deze manier alle snaps schoon.
  2. Was de paprika en snijd hem in reepjes van dezelfde lengte als de sugar snaps. Doe ze in een mooie schaal of kom en zet even apart.
  3. Breng een pan met water aan de kook en blancheer hierin de sugar snaps 2 à 3 minuten. Spoel ze met koud water en laat uitlekken.
  4. Voor de dressing meng je de sojasaus, het limoensap, de gembersiroop en sesamolie goed door elkaar heen. Doe de sugar snaps bij de paprika in de schaal en schenk de dressing eroverheen. Garneer met de witte en/of zwarte sesamzaadjes.

Eet smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen