Pastinaak is een zeer veelzijdige groente die ook heel goed combineert met aardappel. Zo kun je bijvoorbeeld een heerlijke pastinaak-aardappelstamppot maken of gebruik ze eens samen in een puree. Dit recept is voor zelfgemaakte rösti die door de pastinaak toch net wat meer bijzonder wordt. Heerlijk met een lekker stukje vlees en een frisse salade!
Aantal personen: 4
Soort gerecht: bijgerecht
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden + 10 minuten in de pan + 10 minuten in de oven
Ingrediënten
3 middelgrote, vastkokende aardappelen
1 pastinaak
1 ei
25 gram geraspte Parmezaanse kaas
zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de aardappelen en de pastinaak en rasp ze met een grove rasp.
- Klop het ei een beetje los en meng dit, samen met de Parmezaanse kaas door de aardappelen en pastinaak heen. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm een eetlepel olie in ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur. Schep hierin 4 bergjes van het mengsel en vorm er met een lepel rondje pannenkoekjes van. Laat ze eerst aan de ene kant een minuut of 5 tot 10 bakken tot ze aan de onderkant goudbruin zijn. Draai ze dan voorzichtig om en laat ze aan de andere kant nog 5 minuten in de pan bakken.
- Zet dan de pan in de voorverwarmde oven en laat de rösti hierin nog een minuut of 10 volledig garen en aan de bovenkant goudbruin worden.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.