Pumpkin spice smoothie | 4 recepten

De pompoen is natuurlijk een echte herfstgroente. Die heerlijke oranje groente heeft iets hartverwarmends en gezonds op een regenachtige herfstdag. En juist in dit seizoen kun je ook wel wat extra vitaminen gebruiken. Dus, wat te doen? Combineer die lekker herfstachtige pompoen eens met wat heerlijk tropische vitamine C in een spannende Pumpkin Spice Smoothie. De pompoen is niet alleen heerlijk in soep, warme gerechten, of die Instagram-waardige Pumpkin Spice Latte. Ook in frisse smoothies zijn ze geweldig te combineren. En wat zijn dan de beste combi’s? We zetten een paar van onze favorieten op een rijtje. Zet die maar eens op je Instagram!

Go Orange; een pompoensmoothie met mango en sinaasappel

Pompoen combineert heel goed met mango en sinaasappel. En met die vitamine C zit het ook wel goed bij deze. Je hebt nodig: Een kleine eetrijpe mango, 250 gram gekookte, afgekoelde pompoen, een sinaasappel, een halve theelepel speculaaskruiden en naar smaak water. Alles de blender in en Go Orange!

Iets meer spice

In deze variant zit iets meer pit. Je krijgt er ook veel voor terug door de gezonde gember. Voor je het weet ben je van je herfstverkoudheid af. In deze smoothie gaat één banaan, 200 gram gekookte, afgekoelde pompoen, een sinaasappel, 1 tot 2 centimeter verse gember en 300 milliliter sojamelk. Even de blender in en je kunt heerlijk genieten!

Go veggie

Niet zo’n fan van te veel fruit? Dan moet je bij deze pompoen-wortel smoothie zijn. Hiervoor heb je 200 gram gekookte, afgekoelde pompoen, 2 wat grotere wortels, een peer, 2 theelepels geraspte gember en een kopje water nodig. Hakken, blenden en genieten!

Pumpkin Spice Smoothie

Regenachtige dag? Koud, nat en wind? Sla vooral deze heerlijk kruidige smoothie niet over. Hij is ook nog eens goed voor je immuunsysteem. Je hebt nodig: 450 gram gekookte, afgekoelde flespompoen, een banaan, een theelepel kaneelpoeder, een halve theelepel vanillepoeder, 1 kruidnagel, een theelepel gemberpoeder, 4 dadels en 300 milliliter havermelk. Alles in de blender en je kunt lekker opwarmen!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen