Rocky Road is een van oorsprong Australisch tussendoortje met als basis chocolade, stukjes koek en marshmallows. In deze variant zitten een paar extra ingrediënten om deze heerlijke traktatie net iets spannender te maken.
Aantal stuks: 24
Soort gerecht: tussendoortje
Bereidingstijd: 10 minuten bereiden + 2 uur in de koeling
Ingrediënten
- 250 gram pure chocolade, grof gehakt
- 150 gram melkchocolade, grof gehakt
- 175 gram boter, op kamertemperatuur
- 4 el golden syrup
- 200 gram biscuitjes
- 100 gram mini-marshmallows
- 40 gram pistachenoten, grof gehakt
- 40 gram gedroogde goji bessen
- 1 el poedersuiker
Verder heb je nodig
- bakvorm van 23 x 30 cm
- bakpapier
Bereiding
- Doe de biscuitjes in een stevige plastic zak en sluit deze heel goed af. Sla nu voorzichtig met een deegroller of de onderkant van een koekenpan op de zak zodat de biscuitjes in stukjes breken. Vet de bakvorm licht in en bekleed deze met bakpapier.
- Doe de beide soorten chocolade in een steelpan met dikke bodem en voeg hier de boter en golden syrup aan toe. Zet de pan op laag vuur en laat de chocolade rustig smelten terwijl je af en toe roert.
- Wanneer het chocolademengsel een egaal geheel is, haal je de pan van het vuur en roer je er de stukjes biscuit, mini-marshmallows, pistachenootjes en goji bessen doorheen.
- Schep het mengsel in de beklede bakvorm en zet deze minimaal 2 uur in de koelkast. Snijd de rocky road daarna in 24 blokjes en bestrooi met de poedersuiker.
Eet smakelijk!
Variatietip: Vervang de pistachenoten eens door pecannoten of je eigen favoriet. De goji-bessen kun je ook vervangen door gedroogde cranberry’s of gevriesdroogde aardbeien.
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.