Rabarberjam

Rabarber wordt vaak gekookt en als bijgerecht geserveerd. Een ander lekker idee is om er jam van te maken. Dit recept is heel makkelijk en geeft je meteen een fijne voorraad.

Hoeveelheid: ongeveer 975 ml
Soort gerecht: broodbeleg
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediƫnten

  • 1 kilo rabarber
  • 500 gram geleisuiker
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 1 el vanille-extract

Verder heb je nodig

  • 3 schone jampotten van 324 ml

Bereiding

  1. Maak de rabarber schoon en snijd de stengels in stukjes van ongeveer 3 cm. Doe de rabarber in een ruime pan samen met de geleisuiker en zet deze op middelhoog vuur. Je zult zien dat er al snel behoorlijk wat vocht uit de rabarber komt dus water toevoegen is niet nodig.
  2. Zo gauw het rabarbermengsel begint te koken, zet je het vuur lager en voeg je het sap en de rasp van de citroen toe, samen met het vanille-extract. Laat het nu nog een minuutje of 10 zachtjes pruttelen.
  3. Test of de jam al stevig genoeg is door een theelepel ervan op een bordje te scheppen. Laat even afkoelen en voel dan of de jam de gewenste stevigheid heeft.
  4. Zet het vuur lager en laat de jam iets afkoelen in de pan. Schenk of lepel de jam daarna in de schone potten, draai de deksel erop en zet ze daarna op de kop op een theedoek om helemaal af te koelen. Bewaar de jam op een koele, donkere plaats (bijvoorbeeld de koelkast).

 

Eet smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen