Rabarbersiroop

Je eigen limonadesiroop maken is helemaal niet moeilijk en heel erg leuk om te doen. De kleur van deze rabarbersiroop is geweldig en je kunt hem ook gebruiken om door de yoghurt te doen of over een bolletje ijs. Mogelijkheden te over!

Hoeveelheid: ongeveer 1 liter
Soort gerecht: siroop
Bereidingstijd: 5 minuten voorbereiden + 60 minuten koken

Ingrediƫnten

  • 1 kilo rabarber
  • 400 gram rietsuiker
  • rasp van 1 citroen
  • 1 stukje steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 1 liter water
  • 25 gram citroenzuur (te koop bij drogist of toko)

 

Bereiding

  1. Was de rabarber goed en snijd het dan in stukjes van ca. 3 cm. Doe het in een ruime pan samen met 200 gram rietsuiker, de citroenrasp, steranijs, kaneel en het water. Zet de pan op middelhoog vuur en breng het aan de kook.
  2. Wanneer het kookt, zet je het vuur lager en laat je het een half uurtje pruttelen. Plaats een zeef op een andere pan en giet het mengsel in de zeef. Laat dit staan tot al het vocht door de zeef is gegaan.
  3. Breng het vocht in de pan nogmaals aan de kook en voeg dan de overige suiker en het citroenzuur toe. Laat dit in nog een half uurtje inkoken. Laat een kwartiertje afkoelen en giet het dan over in een gesteriliseerde fles. Bewaar de rabarbersiroop in de koelkast of op een koele, donkere plaats.

    Smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen