Recept: Pompoentaart om je vingers bij af te likken

We nemen langzamerhand steeds meer Amerikaanse tradities en feestdagen over. Feestdagen waarbij de pompoen om de hoek komt kijken. Veel mensen doen tegenwoordig namelijk ook iets met Halloween. Black Friday is overgewaaid en Thanksgiving begint bij sommigen ook al een beetje te kriebelen. En juist bij die laatste is de pompoentaart is onmisbaar. Bij een goed Thanksgiving-diner hoort een lekkere pompoentaart als dessert. Maar deze taart kun je natuurlijk ook zónder die feestdag maken. Zolang je maar een pompoen weet te bemachtigen. En daarvoor hoef je alleen even jouw favoriete markt op. Benieuwd? We delen een recept voor dit heerlijke dessert.

Ingrediënten

Voor de bodem: 250 gram bloem, 50 gram poedersuiker, 125 gram roomboter (ongezout), een ei en een scheutje melk
Voor de vulling: 500 gram pompoen (in blokjes gesneden), 500 milliliter volle melk, 200 gram suiker, een stokje vanille en twee eieren.

Bereiding van de bodem

Zeef de bloem en poedersuiker in een kom. Kneed vervolgens de boter hierdoorheen en voeg het ei en de melk toe. Even kneden tot een glad deeg. Rol de bal deeg tot een dikke, platte schijf. Verpak het in huishoudfolie en leg dit 30 minuten in de koelkast. Vet een taartvorm in, bestuif het deeg met wat bloem en rol het uit tot het ongeveer een halve centimeter dik is. Leg het dan in de taartvorm. Zet de bodem een half uur in de vriezer en verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden. Zet de bodem 20 minuten in de oven totdat het deeg stevig is een beetje koekachtig is. Laat daarna goed afkoelen.

Bereiding van de vulling

Doe de pompoenstukjes, melk, suiker en vanille in een pan en zet deze op middelhoog vuur. Blijf goed roeren en draai het vuur lager zodra het kookt. Laat dit een half uur langzaam koken terwijl je regelmatig blijft roeren. Haal de pan van het vuur, haal het vanillestokje eruit en hak het mengsel met een staafmixer fijn. Laat even goed afkoelen voordat je er verder mee gaat.

Bereiding van de taart

Verlaag de temperatuur van de oven naar 160 graden. Kluts twee eieren door het pompoenmengsel, schenk het mengsel in de deegbodem en zet de taart nog zo’n half uur in de oven. Het oppervlak moet goed gestold zijn, terwijl de vulling nog wel lekker luchtig is. Laat even goed afkoelen en je kunt aanvallen!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen