Of je het nu leuk vindt of niet, rond Halloween eten we bakken pompoen! Ben je niet zo’n fan? Dan heb je misschien nog niet de juiste pompoensnack gevonden. Het is namelijk een super veelzijdig stuk groente. Natuurlijk al omdat er zoveel verschillende soorten bestaan. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele mogelijkheden voor kleine snack combinaties. Hoog tijd om het daar eens over te hebben dus. Hieronder vijf van onze favoriete snacks met pompoen in de hoofd- of bijrol.
Met bacon
In de categorie goede combinaties. Zoals eigenlijk zoveel, combineert pompoen heel goed met bacon. Alles wat je nodig hebt is je favoriete soort pompoen, 6 plakken bacon en wat zout en peper.
Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in partjes. Doe hier wat zout en peper op en wikkel om elk stukje een plakje bacon. Gebruik een satéprikker om vast te zetten. Zet een kwartiertje in de oven op zo’n 200 graden. Genieten!
Geroosterd met mozzarella
Nog zo’n heerlijke pompoensnack, maar dan op z’n vega. Gebruik een kleine pompoen, 150 gram mozzarella, twee teentjes knoflook, olijfolie, Italiaanse kruiden en naar smaak peper en zout.
Schil de pompoen en snijd in blokjes. Leg de blokjes in een ovenschaal en voeg knoflook, olijfolie, Italiaanse kruiden en peper en zout toe. Schep even goed door elkaar. Zet ze voor een half uurtje in de oven. Schep na een kwartier even goed om. Snijd ondertussen de mozzarella in stukjes ongeveer zo groot als de pompoenen. Leg de blokjes mozzarella op de pompoenblokjes nadat je ze uit de oven hebt gehaald en houd bij elkaar met een cocktailprikker.
Spread
Niet echt een pompoensnack, maar wel heerlijk op brood of een cracker, je zelfgemaakte spread! Hiervoor heb je 150 gram pompoenblokjes nodig, 50 gram pecan- of walnoten, 2 theelepeltjes honing en wat kaneel.
Kook de pompoenblokjes even en laat afkoelen. Maal de noten in een keukenmachine of staafmixer. Voeg hier de pompoen aan toe met de honing en een snufje kaneel.
Oranje frietjes
Gezonde(re) frietjes? Dan moet je deze hebben! Hiervoor heb je 1 pompoen, een theelepel olijfolie, een theelepel paprikapoeder en een theelepel knoflookpoeder nodig. En natuurlijk wat zeezout.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de pompoen in frietreepjes, doe in een kom met de overige ingrediënten en mix alles door elkaar. Leg op een bakplaat met bakpapier en laat ongeveer een half uur in de oven staan. Draai ze tussendoor wel even om.
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.