Door: Ben 20 februari 2018 Recepten
Een soort omgekeerde appelcrumble kun je deze appel uit de oven wel noemen. Serveer hem als ontbijt of lunch. Na het diner is deze appel ook erg lekker, helemaal met een bolletje vanille-ijs of een toef vers geklopte slagroom.
Aantal personen: 4
Soort gerecht: nagerecht, ontbijt, lunchgerecht
Bereidingstijd: 5 minuten bereiden + 25-30 minuten oventijd
Ingrediënten
- 4 zoet-zure appels (bijvoorbeeld Elstar)
- 2 el havermout
- 1 flinke el lichtbruine basterdsuiker
- 1 tl koekkruiden
- 1 el cranberry’s, in stukjes gehakt
- 1 el walnoten, fijngehakt
- 1 el boter
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een kleine ovenschaal heel lichtjes in met een beetje plantaardige olie. Zet opzij.
- Was de appels en haal met een appelboor het klokhuis eruit. Laat wel een stukje van de onderkant zitten zodat de inhoud er niet onderuit loopt tijdens het vullen en bakken.
- Meng in een kommetje de havermout met de suiker en koekkruiden. Roer dan de cranberry’s en walnoten er doorheen.
- Vul de uitgeholde appels met dit mengsel. Druk tussendoor goed aan om zoveel mogelijk van het havermoutmengsel erin te krijgen. Leg dan op elke appel ¼ deel van de boter.
- Plaats de gevulde appels in de ingevette ovenschaal en schuif deze in de voorverwarmde oven. Bak de appels in 25-30 minuten gaar.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.