Appel-bladerdeegtaartjes

Een heel snel recept voor als er onverwacht visite voor de deur staat. Heerlijk bij de koffie, als dessert maar ook zeer geschikt als lunchgerecht. Deze klassieke smaken passen bij elk moment van de dag.

Aantal personen: 4
Soort gerecht: nagerecht, voor bij de koffie, lunchgerecht
Bereidingstijd: 10 minuten bereiden + 15-18 minuten oventijd

Ingrediƫnten

  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 groene appel, bijvoorbeeld Granny Smith
  • 4 eetlepels geitenkaas, verkruimeld
  • 4 eetlepels walnoten, in stukjes gehakt
  • honing

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hier de plakjes bladerdeeg op met een paar centimeter tussenruimte.
  2. Was de appel goed en haal het klokhuis eruit. Laat de schil eraan zitten en snijd hem in dunne plakjes. Verdeel de appel over de plakjes bladerdeeg en leg ze dakpansgewijs in het midden.
  3. Vouw de zijkanten van het bladerdeeg om, zodat het net de appel raakt. Verdeel nu de geitenkaas en walnoten over de appel en een beetje honing.
  4. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de taartjes in 15-18 minuten goudbruin en gaar.
  5. Haal de bladerdeegtaartjes uit de oven en besprenkel elk met een halve eetlepel honing. Serveer de bladerdeegtaartjes warm.

 

Eet smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen