Appel-bosbes crumble

In de wintermaanden is dit echt een heerlijk nagerecht. Vooral als het net warm uit de oven komt en je het met een bolletje vanille-ijs serveert, is dit dessert echt genieten.

Aantal personen: 4
Soort gerecht: nagerecht
Bereidingstijd: 10 minuten bereiden + 25 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 2 appels (bijvoorbeeld goudreinetten)
  • 50 gram bosbessen
  • 50 gram rietsuiker
  • 1½ tl kaneel

Voor de crumble

  • 80 gram bloem
  • 100 gram boter, in kleine blokjes
  • 60 gram havermout
  • 50 gram rietsuiker
  • 1 tl kaneel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal licht in.
  2. Roer in een kom de bloem, havermout, suiker en kaneel even goed door elkaar. Voeg nu de boter toe en prak dit er met een vork doorheen totdat je grove kruimels hebt. Zet even opzij.
  3. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Meng de rietsuiker en kaneel en schep dit door de appelblokjes.
  4. Verdeel de appelblokjes over de bodem van de ingevette ovenschaal en strooi de bosbessen hier overheen. Verdeel daarna de kruimels over de bovenkant van het fruit zodat alles bedekt is.
  5. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de crumble in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Serveer met een bolletje vanille-ijs en/of een flinke toef slagroom.

 

Eet smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen