Ga tijdens een van die lange winteravonden eens kaasfonduen. Hartstikke makkelijk en altijd gezellig! Maak bijvoorbeeld een traditionele kaasfondue met Gruyére, Emmentaler en Comté. Of probeer eens wat variaties met geitenkaas of Hollandse Daaldammer. Het recept voor een traditionele kaasfondue hebben we hieronder voor je neergezet. Zet die fonduepan maar alvast klaar en bekijk hieronder de kramen waar je moet zijn op jouw favoriete markt.
Ingrediënten voor 8 personen:
- 500 gram Gruyére
- 500 gram Emmentaler
- 500 gram Comté
- 1 teentje knoflook
- 700 ml droge witte wijn
- 80ml Kirsch
- 4 el Maïzena
- Nootmuskaat
Rasp de Gruyére, Emmentaler en Comté en wrijf de fonduepan aan de binnenzijde in met een stukje knoflook.
Giet de wijn in de fonduepan en verwarm deze op laag vuur totdat hij net niet kookt. Roer dan de kaas in gedeelten met een houten lepel door de warme wijn. Doe dit tot alle kaas gesmolten is.
Klop de maïzena en kirsch tot een glad geheel in een aparte kom. Meng dit vervolgens door de kaasfondue en roer het goed door. Breng op smaak met wat nootmuskaat.
Waarmee dippen?
En wat gebruik je dan vervolgens om in de kaas te dippen? Wij hebben wel wat ideetjes. Denk aan stukjes paprika, rauwe wortel, broccoliroosjes of gebakken champignons voor de extra gezonde variant. Of ga voor tortillachips, soepstengels, geroosterd brood, droge worst, gehaktballetjes of druiven. Maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden. Wees niet bang om te experimenteren om jouw ultieme smaaksensatie te vinden.
xx Ella
Bekijk voor de lekkerste producten onze marktkramen:
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.