Risotto met bospaddestoelen en salie

Bospaddestoelen zijn een heerlijke toevoeging aan veel gerechten. Dit risottogerecht krijgt bijvoorbeeld z’n karakter door de bospaddestoelen, kaas en optioneel wijn die je erdoor doet. De salie heeft een warme, kruidige en herfstachtige smaak. Een smakelijke toevoeging en ook nog eens goed voor de spijsvertering. In dit recept hebben we prachtige, verse marktproducten voor je samengesteld tot een overheerlijke risotto.

Soort gerecht: hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

400 gram risottorijst
1 kleine ui, fijngesnipperd,
2 tenen knoflook, fijngesnipperd,
100 ml droge witte wijn (optioneel)
1,5 liter groentebouillon
250 gram bospaddestoelen naar keuze
300 gram Parmezaanse kaas
30 gram boter
10 blaadjes salie, grof gesneden,
Zout en peper
Olijfolie

Bereiding

  1. Fruit de ui en knoflook kort in een braadpan met een beetje olie. Breng ondertussen in een andere pan de bouillon aan de kook, als de bouillon kookt zacht laten pruttelen.
  2. Voeg de rijst toe aan de ui en knoflook en bak deze enkele minuten mee. Giet er vervolgens de wijn bij.
  3. Als de wijn is opgenomen voeg je een grote soeplepel bouillon toe. Roer regelmatig, als het vocht is opgenomen voeg je weer wat bouillon toe. Blijf dit herhalen totdat de rijst gaar is.
  4. Rasp de kaas. Smelt de boter in een pan en voeg de grof gesneden salie toe. Bak ondertussen de bospaddestoelen in een droge pan tot het vocht verdampt is. Roer ten slotte de gesmolten boter, bospaddestoelen en kaas door de risotto. Even proeven en voeg peper en zout naar smaak toe.

Eet smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen