Zalig picknicken in de zomer

Eigenlijk voelt het alsof we er dit jaar al een paar weken middenin hebben gezeten, maar officieel is het net pas ingegaan. Het is weer tijd voor de mooiste tijd van het jaar: De zomer! We gaan weer lekker veel barbecueën, het strand op, zomerse cocktails met een parasolletje slurpen, en natuurlijk picknicken.

De natuur in

We houden niet voor niks van picknicken. Het is heerlijk simpel, maar ó zo leuk. Om er optimaal van te genieten ga je natuurlijk ook even lekker offline. Smartphones weg, laptops weg. Alleen jij en de natuur. Met of zonder goed gezelschap, maar sowieso met de broodnodige picknick-ingrediënten.

Wat heb je nodig?

Kom daarvoor langs bij jouw favoriete markt en verwen jezelf met een écht goed gevulde picknickmand. Daar komt namelijk meer bij kijken dan alleen stokbrood met brie en een lauwwarm biertje, opgewarmd door de zon. Loop eens een heel rondje over de markt en pluk overal wat goede ingrediënten vandaan.

Stap 1: Vitaminen

Begin bijvoorbeeld bij de kraam met alle vitamientjes. Bij een goede picknick kan het natuurlijk niet ontbreken aan fruit. Zoek je favoriet uit. Ga je voor aardbeien, meloen of druiven? Of heb je toch liever wat anders? Misschien zijn er wel verse kersen. Uitzoeken maar!

Stap 2: Brood

Loop dan verder naar de verse bakkerkraam voor wat ambachtelijk brood, bolletjes of gebakjes.

Daar moet natuurlijk nog wat beleg op. Door naar de kaaskraam dus! Ga voor heerlijke roombrie, geitenkaas, graskaas of een andere favoriet. Liever geen kaas? Brood met verse honing is ook zeker een hit.

Stap 3: Hartig

Worden de tassen al zwaar? Nog eventjes volhouden… Door naar de hartige kraam vol nootjes en/of olijven. Want op een picknick mag ook zeker geborreld worden.

Stap 4: Nog meer vitaminen

Vergeet tenslotte niet nog wat rauwkost mee te nemen om te dippen in hummus of frisse yoghurtsaus, die je trouwens ook op de markt kunt halen!

Stap 5: Het toetje!

Nog wat extra zoetigheid voor onderweg? Neem een verse stroopwafel mee. Ga dan nog even langs huis, haal wat drankjes uit de koelkast en zoek je picknickkleed, borden en bestek bij elkaar. En dan het park in voor een heerlijk uitgebreide, rustgevende, gezellige picknick van de markt! Enjoy!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen