Lampion inspiratie

Zaterdag is het alweer zover. De deuren zullen weer belaagd worden door schattig zingende kinderen met Sint-Maarten. Doen ze er bij jullie thuis ook aan mee? Daar hoort dan natuurlijk wel een lampion bij. En die lampion moet natuurlijk wel een beetje cool zijn. In elk geval cooler dan die van de buurkinderen.

Wij hebben wel wat tips voor wat mooie zelfgemaakte lampionnen. Ga er eens lekker voor zitten om gezellig samen een middagje te knutselen. Je kunt de lampion versieren met leuke kleurtjes, vormpjes en tekeningen. Of je kunt er zelfs een Minion, kat of aquarium van maken.
De meeste ingrediënten kun je gewoon op de markt vinden.

Wat heb je nodig?
Wat stevig (gekleurd) papier of karton, vliegerpapier, schaar en lijm. Ook heb je een touwtje of stukje ijzerdraad nodig voor het hengsel.

De basislampion
Knip je favoriete figuur uit een vel papier of karton. De achterkant van het karton beplak je vervolgens met vliegerpapier. Rol het stuk karton naar binnen en zet de uiteinden vast met lijm of nietjes. Voor de onderkant gebruik je nog een stuk karton. Knip het in de juiste vorm en zet het vast aan de binnenkant van de lampion.
Maak 2 kleinere gaatjes aan de bovenkant en doe hier het touwtje of ijzerdraad doorheen. En that’s it; een lampion!

Je kunt met deze basis alle soorten gezichten of vormen maken die je wilt. Hieronder onze favorieten. Sowieso dat ze daar veel snoep (uhm.. gezonde mandarijntjes) mee gaan scoren!

 • Kat- of een hondengezicht
  Knip de ogen, neus, mond en eventueel de oren uit het stuk papier dat je gebruikt. Plak hier vliegerpapier achter en de ogen, neus en mond van je kat lichten op! Dit kun je trouwens met elk willekeurig gezichtje doen.
 • Spook
  Deze is heel leuk en ook nog eens erg makkelijk. Gebruik wit vliegerpapier en plak met zwart papier het gezicht op de lampion. Je spook licht dan heel mooi op in het donker.
 • Aquarium
  Gebruik blauw papier en knip hier vissenvormpjes uit. Vliegerpapier erachter, en je vissen lichten op. Teken ook wat waterplanten en luchtbelletjes op de lampion voor het volle aquarium-effect.
 • Minion
  Vinden jullie ook dat je die gele beestjes nog niet genoeg ziet overal ;)? Gebruik geel papier als basis. Knip de tuinbroek en bril apart uit van blauw en zwart papier en plak die op de lampion. Gebruik wit papier voor de ogen en tanden. Je kunt zelf kiezen waar je je vliegerpapier inzet. Gebruik geel vliegerpapier als je het lichaam wilt laten oplichten, en wit vliegerpapier om de ogen te laten shinen.
 • Vleermuis
  Deze klinkt logistiek wat lastiger maar dat valt eigenlijk alles mee. Knip de vleugels van de vleermuis uit en plak deze op je (zwarte) basislampion. En dat is eigenlijk alles. Heel simpel, maar ziet er wel lekker gevorderd uit.

Heb je het liever allemaal nóg wat simpeler en kleiner? Met een wc-rol als je basis kom je ook al een heel eind! Knip gaten in de wc-rol en plak daar vliegerpapier achter. Op deze manier heb je een heel schattig en praktisch lampionnetje.

Nou alleen nog even de zangkunsten oefenen en lekker de straat op de 11e!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen