Halloween

Eind oktober betekent ook Halloween! Het feest is ontstaan in Groot-Brittanië daarna overgewaaid naar Canada en de VS. Maar ook in Nederland kunnen we er tegenwoordig wat van! Maar waarom is Halloween eigenlijk een griezelige feestdag? En waarom speelt eten zo’n grote rol?

Oorspronkelijk werd Halloween gevierd door de Kelten die toen in Groot-Brittanië leefden. Zij geloofden dat op 31 oktober de geesten van alle gestorvenen terugkwamen op aarde om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen. De Kelten stelden de geesten gunstig met eten en drinken en droegen maskers om ze op veilige afstand te houden.

Het lijkt ons dus duidelijk wat je te doen staat op 31 oktober. Lekker koken, lekker verkleden en lekker griezelen. Voor dat kook-gedeelte kom je gewoon even langs bij jouw favoriete markt. En wat lusten die kwade geesten dan zoal? Volgens ons zijn ze niet zo kieskeurig. Kies dus lekker je eigen favoriete recept uit. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Misschien moet je dan nog even op zoek naar een Kelt. Of bekijk hier onze suggesties voor wat griezelige snacks. Met spinnen, afgehakte vingers of Mummies moet je toch wel goed zitten.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen