Extra mooie kersttafel? Maak je eigen servetringen!

Mensen over de vloer met Kerst? Of ben je gecharterd voor het mooi aankleden van de tafel bij iemand anders thuis? Geen nood! Een mooi versierde tafel heb je al snel voor elkaar. Gooi vooral veel kaarsjes, glitters en sterretjes tegen het probleem aan en je bent al een heel eind. Maar wil je het iets extra’s geven? Houd je van knutselen? Vind je tafel dekken helemaal geen probleem maar juist een super leuke taak? Top! Laat die saaie servetringen maar in de kast liggen en scoor wat cool-punten met je eigen gemaakte versie. Servetringen kunnen misschien heerlijk oubollig klinken, maar je kunt ze nog steeds gebruiken om de tafel wat te pimpen. Maar dan natuurlijk geen saaie ring zonder franjes, maar een iets sfeervollere én persoonlijkere variant. Wij hebben wat ideeën en bijbehorende instructies voor je om het kerstdiner helemaal af te maken.

Koekjes

Om meteen maar even met de lekkerste deur in huis te vallen. Maak servetringen met zelfgebakken koekjes eraan! En dan het liefst natuurlijk koekjes in een mooie kerstvorm. Plak een kerstster, -klokje of sneeuwpop vast op een stokje of bind het aan een touwtje met servet en eventueel bestek erbij.

Een stukje kerstboom

Ook heel sfeervol is een stukje kerstgroen bij de servethouder. Net als bij het koekje is de houder zelf een simpel touwtje, maar meer heb je niet nodig. Een takje van de kerstboom of -krans ertussen met eventueel nog een kaneelstokje en het ziet er al prachtig uit.

Even uitprinten

De houder zelf kan ook gewoon van wat (stevig) papier zijn gemaakt. Print een mooie of gekke kerstafbeelding uit, met of zonder een stukje tekst. Zorg wel even dat je ze goed op het vel positioneert voordat je print. Knip het geprinte stuk papier in stroken met de afbeelding en/of tekst in het midden. Plak de uiteinden van de strook samen en schuif daar een servet tussen.

Kerstkrans

Hiervoor heb je een wat langer stukje kerstboomtak nodig. Vouw deze om tot een rondje en plak of bind de uiteinden aan elkaar. Het leukste effect is een klein touwtje waar je een strikje in knoopt. Hier kun je vervolgens een servet tussen steken. Simpel en lekker Kerstig!

Wie zit waar?

Servetringen zijn ook een hele handige manier om een eventuele tafelindeling bekend mee te maken. Print namen uit in een mooi lettertype en knip deze vervolgens uit tot een soort leuke banner. Of neem een leeg vel papier en knip binnenin de letters van de namen uit het papier, zodat in de letters de kleur van het servet doorschijnt.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen