5x mais op de barbecue

Vorige week hebben we er uitgebreid van kunnen genieten. Het was even heerlijk zomer! Grote kans dat je wel een of twee barbecuetjes hebt meegepikt. De zon laat deze week een beetje op zich wachten maar we verliezen geen moed. Dus haal die barbecue maar weer tevoorschijn zodra die zon zich weer laat zien. En dan? Vlees, vlees, vlees? Ja hoor, genoeg keuze op jouw favoriete markt! Maar wil je eens wat meer variatie, of ben je helemaal niet van het vlees? Gegrilde groenten zijn ook heerlijk op de barbecue. Wat dacht je van plakjes courgette met olijfolie, knoflook en wat zeezout? Of gegrilde paprika, aubergine of tomaat. Maar onze favoriet is toch wel echt de maiskolf. Heerlijk kluiven, ook als je geen kippenpootjes eet. Maar wist je dat er een paar hele lekkere varianten bestaan op de klassieke maiskolf met boter en zout? Maak ze nóg lekkerder met de onderstaande variaties. En dan lekker grillen in het zonnetje!

De Parmezaan
Heerlijk met gesmolten Parmezaanse kaas! Gebruik hiervoor een beetje ongezouten boter, bieslook en Parmezaanse kaas. Smelt de boter en mix deze met de kaas en bieslook. Rooster de maiskolf op de barbecue en smeer het kaasmengsel erop als deze nog heet is zodat de kaas lekker smelt.

De zoete knoflook
Wist je dat knoflook en honing goed samengaan? Proef zelf maar met je eigen maiskolf van de barbecue. Wat heb je nodig voor een stuk of 4 maiskolven? 2 teentjes knoflook, wat gesmolten boter en twee eetlepels honing. Pers de knoflook en meng die met de gesmolten boter en honing. Smeer de maiskolven in met een dikke laag van het mengsel. Voor het optimale effect laat je ze ongeveer een uurtje marineren. Voeg naar smaak ook nog zout en peper toe en wikkel de maiskolven dan in aluminiumfolie voordat je ze op de barbecue legt.

Voor de vleeseter
Toch liever extra vlees op die barbecue? Wikkel dan je barbecuemaiskolf in lapjes bacon of ontbijtspek. Leg de kolf eerst even kort op de barbecue. Leg dan de lapjes vlees neer en rol de maiskolf er vervolgens in. Bestrooi met wat basilicumsnippers en naar smaak wat stukjes Jalapeño peper. Nog even goed grillen zodat de bacon lekker knapperig wordt en je hebt een heerlijke vlees-groente snack van de barbecue. Ook heel lekker met barbecuesaus!

De frisse maiskolf
Deze is heerlijk fris met limoen en koriander. Voor 4 maiskolven heb je nodig: gesmolten boter, kleine stukjes paprika, een in schijfjes gesneden limoen, een handje verse koriander en wat zout en peper. Mix de paprika, limoensap, koriander en zout en peper met de boter en smeer dit mengsel op je gegrilde maiskolf.

De Mexicaanse
Ook een ultieme tip: de Mexicaans gekruide maiskolf. Mix voor 4 maiskolven een eetlepel mayonaise, anderhalve eetlepel crème fraîche en wat koriander. Gril ondertussen de maiskolven op de barbecue en smeer ze daarna in met de mayonaise mix. Strooi er lekker veel Parmezaanse kaas overheen en besprenkel ze vervolgens met nog wat limoensap en chilipoeder naar smaak (hoe meer, hoe spicier!).

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen