Door: Ben 26 januari 2018 Recepten
De meeste mensen, en dan vooral kinderen, zijn er gek op: pindakaas! En hoe leuk is het om dit een keer zelf te maken? Zo weet je precies wat er in zit en kun je er smaken aan toevoegen die je zelf het lekkerst vindt. Wij geven je het basisrecept, dat je uiteraard helemaal zelf kunt aanpassen naar je eigen smaak.
Hoeveelheid: 250 gram
Soort gerecht: broodbeleg
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten
- 250 gram ongezouten pinda’s, geroosterd en zonder het bruine velletje
- zeezout naar smaak
- eventueel een beetje arachideolie
Verder heb je nodig
- keukenmachine
- schone glazen pot (250 ml) met deksel
Bereiding
- Doe de pinda’s in de keukenmachine en zet deze op de laagste stand. Laat de machine rustig draaien. Eerst zullen de pinda’s tot gruis vermalen worden. Daarna wordt het een grote klomp die wel wat op deeg lijkt. Wanneer de olie uit de pinda’s komt, zul je merken dat het echt pindakaas begint te worden.
- Zo gauw de substantie in je keukenmachine op pindakaas begint te lijken, voeg je zeezout naar smaak toe. Uiteraard kun je tussentijds even proeven of de pindakaas al op smaak is en eventueel nog een beetje zout toevoegen. Proef wel elke keer met een schone lepel, zodat je de pindakaas niet vervuilt.
- Wil je de pindakaas nog iets smeuïger hebben, dan kun je eventueel nog een klein scheutje arachideolie toevoegen. Hoeft niet, mag wel.
- Schep de zelfgemaakte pindakaas in een steriele glazen pot en bewaar deze op kamertemperatuur maximaal 1,5 week.
Eet smakelijk!
Variatietips:
- Voeg eens een halve theelepel (of meer) sambal toe voor een pittig potje pindakaas.
- Snijd een handje pinda’s heel fijn en voeg na het fijnmalen toe voor pindakaas met een bite.
- Voeg een lepeltje honing toe aan de pindakaas voor een zoetere variant.
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.