Door: Ben 8 maart 2018 Recepten
Witlof met ham en kaas uit de oven kennen we allemaal, net als de ‘standaard’ witlofsalade met mandarijnenpartjes. Deze salade is hier een beetje op geïnspireerd. De bloedsinaasappel smaakt heerlijk bij het licht bittere van de witlof en de zoute feta. De knapperige pecannootjes maken de salade helemaal af.
Aantal personen: 4
Soort gerecht: voorgerecht/bijgerecht
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten
- 4 stronkjes witlof
- 4 bloedsinaasappels
- 100 gram feta
- handje pecannoten, fijngehakt
Bereiding
- Snijd het uiteinde van de stronkjes witlof en haal eventueel de buitenste bladeren er af. Snijd de stronkjes dan in de lengte twee keer doormidden en snijd de vier kwarten in reepjes. Doe de witlof in een kom.
- Neem een scherp mes en snijd de boven- en onderkant van de bloedsinaasappels weg. Snijd dan ook de schil aan de zijkanten helemaal weg, zodat ook al het witte is verwijderd. Volg hiervoor met je mes de bolling van de sinaasappel. Snijd daarna de partjes tussen de vliesjes weg en doe deze bij de witlof in de kom. Knijp het overgebleven stuk sinaasappel goed uit boven de kom. Het sap vormt namelijk de dressing van je salade. Schep de witlof en sinaasappelpartjes even goed door elkaar.
- Verkruimel vlak voor het serveren de feta over de salade en verdeel de fijngehakte stukje pecannoot er overheen.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.