Wintertijd is tijd voor warme chocolademelk!

December betekent een hele hoop leuks. Vooral met al die feestdagen hoeven we ons niet te vervelen. Maar december brengt nog iets anders met zich mee, namelijk de winter. De winter kan toch zo prachtig zijn, als het weer een beetje meewerkt. Maar ook รณ zo koud. En daar is helemaal niks mis mee. Met een extra dikke jas en wat warme drankjes kom je er wel doorheen. En welk warm winterdrankje is nu beter dan de favoriete warme chocolademelk? Tijd om die weer eens uit de kast te trekken! Behoor je tot de kleine groep warme chocolademelk-haters? Of vind je het gewoon wel tijd voor een nieuwe variatie op deze klassieker? Hieronder noemen we vijf soorten warme chocolademelk, met elk een verrassende twist. Maak je basis chocolademelk zelf met melk, vers cacaopoeder en suiker. Of smelt wat pure chocolade in een beker warme melk. En dan is het toevoegen geblazen! Hier onze favorieten.

Pittige chocolademelk

Houd je van wat extra pit in je voedsel? Ook in chocolademelk kun je heerlijk genieten van hete pepertjes. Voeg simpelweg een snufje cayennepeper of chilipoeder toe. Hierbij is een halve theelepel kaneel ook een hele goede extra toevoeging.

Choco-sinaasappel

Dat sinaasappel en chocolade een goede combi is, dat weten we al lang. Dus waarom niet ook in de vloeibare variant? Voeg aan je verse warme chocolademelk een scheutje vers geperst sinaasappelsap toe. Maak het extra lekker met wat verse gember.

Oreo chocolademelk

Voor een extra zoete variant moet je bij deze heerlijke Oreo chocolademelk zijn. Maal Oreokoekjes fijn in een keukenmachine en meng deze met cacao en een beetje water tot een soort pasta. Voeg dan pas de hete melk toe en roer goed.

Lavendel & choco

Voeg een heerlijk vleugje lavendel toe aan je chocolademelk voor een zachte extra touch. Verwarm de melk met verse lavendelblaadjes zodat de smaak er goed in kan trekken. Voeg later pas de cacao en suiker toe en zeef de lavendelblaadjes eruit voordat je het opdrinkt.

Boozy chocolademelk

Natuurlijk valt er ook altijd goed te combineren met wat alcoholische drankjes. Voeg Baileys of rum toe aan je warme chocolademelk. Met wat slagroom en cacaosnippers erop maak je het helemaal af. Enjoy!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen