Door: Ben 10 maart 2018 Recepten
Om eens iets heel anders met witlof te doen, is dit recept een echte aanrader. De zachte pasta en rokerige zalm combineren heel mooi met de witlof en mosterd. Dit is zeker een gerecht waar kinderen hun vingers bij af zullen likken. En het staat ook nog eens snel op tafel!
Aantal personen: 4
Soort gerecht: hoofdgerecht
Bereidingstijd: 15-20 minuten
Ingrediƫnten
- 300 gram tagliatelle
- 4 stronkjes witlof
- 3 el mosterd
- 250 ml slagroom
- 200 gram gerookte zalm
- zout en peper
- olijfolie
Bereiding
- Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel kort af met koud water en doe het terug in de pan. Doe er een scheutje olijfolie bij zodat het niet aan elkaar gaat plakken.
- Snijd de uiteinden van de stronkjes witlof en haal eventueel de buitenste bladeren er af. Snijd ze doormidden en daarna in reepjes. Snijd ook alvast de zalm in reepjes.
- Verwarm een eetlepel olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Doe hier de reepjes witlof in en bak ze een paar minuten. Voeg dan de mosterd toe en roer goed door. Zet het vuur iets zachter en schenk dan de slagroom erbij. Laat dit heel zachtjes aan de kook komen terwijl je blijft roeren.
- Voeg de gekookte tagliatelle toe en roer alles goed door op een niet te hoog vuur. Wanneer de pasta goed warm is, voeg je de reepjes zalm toe. Laat alles nog een minuut of 3 doorwarmen in de pan. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.