Iedereen heeft een eigen recept voor deze klassieker. Dit is een basisrecept dat je zelf naar smaak kunt aanpassen. De gladde mosterd geeft een beetje pit aan de stamppot. Voor wat extra pit kun je kiezen om grove mosterd te gebruiken.
Aantal personen: 4
Soort gerecht: hoofdgerecht
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediƫnten
- 1 kilo kruimige aardappels
- 500 gram boerenkool
- 100 ml melk
- klontje roomboter
- 2 el gladde mosterd
- zout en peper
Bereiding
- Doe de boerenkool in een ruime pan. Schil en was de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Leg deze bovenop de boerenkool in de pan en schenk er water op tot de aardappelen onder water staan. Voeg wat zout toe en breng aan de kook. Laat het geheel in 25 minuten gaar worden.
- Giet het water uit de pan af en stamp de aardappelen fijn. Verwarm de melk in een pannetje en voeg toe aan de fijngestampte aardappelen. Roer dan ook het klontje boter en de mosterd er doorheen. Proef de stamppot en voeg naar smaak zout en peper toe. Serveer de stamppot boerenkool met uitgebakken spekjes, een zelfgemaakte gehaktbal en jus.
Eet smakelijk!
Variatietips:
*vervang de uitgebakken spekjes eens voor uitgebakken blokjes chorizo en de gehaktbal voor chipolata worstjes
*voor een vegetarische variant vervang je de spekjes door gekarameliseerde uien en de gehaktbal door vegetarische gehaktballetjes
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.