De wintermaanden zijn bij uitstek geschikt voor een heerlijk, warm nagerecht. Zoals deze snelle apfelstrudel bijvoorbeeld! Doordat je kant-en-klaar bladerdeeg gebruikt, kun je al snel genieten van dit fijne gebak. Warm is de strudel het lekkerst, helemaal met een dikke bol vanille-ijs ernaast.
Aantal personen: 4
Soort gerecht:Â nagerecht
Bereidingstijd: 10 minuten + ca. 45 minuten oventijd
Ingrediënten
500 gram stevige zoet-zure appels
citroensap
75 gram walnoten, fijngehakt
75 gram rozijnen
50 gram suiker
halve tl kaneel
1 rol (270 gram) vers bladerdeeg
losgeklopt ei
poedersuiker, om te bestrooien
Verder heb je nodig
bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Meng de appelblokjes met het citroensap, de walnoten, rozijnen, suiker en kaneel.
- Rol het bladerdeeg uit en schep de vulling in het midden. Maak de randen van het deeg een beetje vochtig met water en vouw de lange kanten over de vulling. Plak de uiteinden van het deeg aan elkaar vast. Maak ook het deeg aan de korte kanten dicht.
- Draai de strudel om, zodat de naad van het deeg aan de onderzijde zit en bestrijk de hele bovenkant en zijkanten met het losgeklopte ei.
- Bak de apfelstrudel in de voorverwarmde oven in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar. Laat 5 minuutjes afkoelen, bestrooi met wat poedersuiker en serveer dan met een bol vanille-ijs of versgeklopte slagroom.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.