Een echte Italiaanse klassieker is de insalata caprese, oftewel een salade met tomaat en mozzarella. De zachte smaak van de mozzarella combineert perfect met de zoete tomaat en het zure van de azijn. En door de kleuren is het ook nog eens een plaatje om op tafel te zetten.
Aantal personen: 4
Soort gerecht: bijgerecht
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediƫnten
4 rijpe, maar stevige trostomaten
2 bollen mozzarella
handjevol basilicumblaadjes
olijfolie
balsamico-azijn
Bereiding
1. Snijd de tomaten in gelijke plakken van ongeveer een centimeter dik. Doe hetzelfde met de bollen mozzarella.
2. Leg de basilicumblaadjes op elkaar, rol ze strak op en snijd er dunne reepjes van.
3. Neem een schaal of bord en leg hierop om en om een plak tomaat en een plak mozzarella.
4. Schenk met een eetlepel wat olijfolie over de tomaat en mozzarella en doe dit ook met de azijn.
5. Strooi als laatste de reepjes basilicum over de salade en serveer meteen.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.