Zo gauw het buiten steeds vroeger donker is en het echt koud begint te worden, is er bijna niets fijner dan een lekker stoofpotje. Maar ook na een heerlijke lentedag is dit gerecht echt een fijne afsluiter. Deze runderstoof zit bomvol smaak en verwarmt je van binnenuit.
Aantal personen:
Soort gerecht: hoofdgerecht
Bereidingstijd: 20 minuten voorbereiden + 3 uur wachten
Ingrediƫnten
500 gram runderlappen, in stukken van ca. 3 cm
2 wortels, in grove stukken
2 stengels selderij, in grove stukken
1 zoete aardappel, in partjes
4 vastkokende aardappels, in partjes
1 ui, gesnipperd
1 blikje (70 gram) tomatenpuree
2 eetlepels appelstroop
2 eetlepels mosterd
1 theelepel Worcestershire sauce
1 flesje (330 ml) bier
500 ml runderbouillon
zout en peper naar smaak
olijfolie
Bereiding
-
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur. Braad het vlees in de olie ongeveer 5 minuten aan alle zijden aan. Haal het vlees dan uit de pan en houd het even apart.
- Verwarm nog een eetlepel olijfolie in de pan en voeg hier de gesneden ui, wortel en selderij aan toe. Laat dit een minuut of 5 fruiten totdat de ui glazig is.
- Voeg het bier toe en roer goed met een lepel over de bodem van de pan, zodat alle aanbaksels los komen. Doe de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en voeg dan de tomatenpuree, stroop, mosterd en Worcestershire sauce toe. Roer dit heel goed totdat alles helemaal vermengd is.
- Laat het gerecht met de deksel op de pan op laag vuur 2,5 uur stoven. Voeg na 2,5 uur de partjes zoete en gewone aardappel toe en laat alles nog een half uur stoven zonder deksel.
- Breng de runderstoof op smaak met zout en peper.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.