Over goede combinaties gesproken. Gember en wortel zijn perfecte aanvullingen op de zoete smaak van pompoen. Ze zijn daarom super geschikt om te combineren met je zelfgemaakte pompoensoep. En ook nog eens heel gezond. Gember verdrijft misselijkheid, verwarmt koukleumen en zorgt voor een betere vertering van je maaltijd. Wortels zijn goed voor je ogen. Ja, dat is geen fabeltje. Net als pompoen zitten wortels bom vol vitaminen en caroteen die onder andere je zicht verbeteren.
Bereidingstijd: 45 minuten
Vegetarisch
- Ingrediƫnten
- 1 pompoen naar keuze, 400 gram
- 2 uien
- 1 winterpeen in kleine bokjes gesneden
- 2 tenen knoflook
- Verse gember, duimgrote
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen koriander
- 1 liter groentebouillon
- 2 sinaasappels
- Olijfolie
- Peper
Schil de pompoen, haal de pitjes eruit en snijd hem in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
Snijd de ui, knoflook en gember en bak deze even kort in een soeppan met wat olie. Voeg vervolgens de pompoen, komijn en koriander toe en bak voor 5 minuten mee.
Voeg de wortel, de sap van de sinasappels en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Laten pruttelen tot de pompoen zacht is geworden (ongeveer 20 minuten).
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Even proeven en breng op smaak met wat peper en zout. Giet er eventueel nog wat kookroom of geroosterde pompoenpitjes door.
Serveertip: eet de soep met een lekkere dikke plak bruin brood van de markt.
Eet smakelijk!
xx Ella
Bekijk voor de lekkerste producten onze marktkramen:
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.