Door: Ben 8 mei 2018 Recepten
Licht knapperig van buiten en heerlijk romig van binnen, dat zijn deze kokosmakronen. Je maakt ze in een handomdraai dus heel handig als je onverwacht visite krijgt.
Aantal stuks: ca. 20
Soort gerecht: zoet tussendoortje
Bereidingstijd: 20-25 minuten + afkoeltijd
Ingrediënten
- 3 eiwitten, op kamertemperatuur
- 125 gram fijne kristalsuiker
- 75 gram santen (kokoscrème), gekoeld
- 115 gram geraspte kokos, ongezoet
Bereiding
- Verwarm je oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet even opzij.
- Neem de gekoelde santen en rasp dit met een fijne rasp. Meng het daarna door de kokosrasp.
- Doe de eiwitten in de kom van een standmixer of een losse ruime kom en klop ze tot ze flink beginnen te schuimen. Voeg dan lepel voor lepel de suiker toe. Wanneer alle suiker is toegevoegd, laat de mixer dan draaien tot het mengsel glanzend van kleur is en stijve pieken vormt.
- Spatel het kokosmengsel rustig door de stijve eiwitten tot het goed vermengd is.
- Neem een ijstang of twee eetlepels en schep hiermee bolletjes op de beklede bakplaat. Houd wel een beetje ruimte ertussen want ze lopen iets uit.
- Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de kokosmakronen in 15 minuten goudbruin. Laat ze even op de bakplaat afkoelen en verplaats ze daarna naar een taartrooster. Wanneer de kokosmakronen volledig zijn afgekoeld, kun je ze ongeveer een week in een goed afgesloten koektrommel bewaren.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.