Kokos-limoenfudge

Zelf fudge maken is helemaal niet zo moeilijk en het leukste eraan is, dat je zelf kunt bepalen welke smaak je eraan geeft. Deze fudge met kokos en limoen is ontzettend lekker fris en dus heerlijk zomers.

Aantal stuks: 24
Soort gerecht: tussendoortje
Bereidingstijd: 10 minuten bereiden + 2-3 uur opstijven

 

Ingredienten
1 blikje (320 gram) gecondenseerde kokosmelk
500 gram witte chocolade
rasp van 2 limoenen
2 el limoensap
handvol kokossnippers

Verder heb je nodig
bakvorm van 20 x 20 cm
bakpapier

Bereiding

1. Zet een koekenpan, zonder toevoeging van boter of olie, op middelhoog vuur en rooster hierin de kokossnippers goudbruin. Schud de snippers op een bord om af te koelen. Vet de bakvorm licht in en bekleed met het bakpapier.

2. Zet een steelpan met dikke bodem op middelhoog vuur en doe hier de gecondenseerde kokosmelk in. Voeg beetje bij beetje de witte chocolade toe. Wacht telkens tot de chocolade gesmolten is tot je weer wat toevoegt en roer tussendoor goed. Wanneer alle chocolade gesmolten is en je een egale massa hebt, roer je de limoenrasp er doorheen. Voeg het sap toe en roer dit er heel goed en snel doorheen.

3. Haal de pan van het vuur en schep het mengsel in de beklede bakvorm. Strijk de bovenkant glad, verdeel de kokossnippers er overheen en druk ze even goed aan. Laat de fudge in 2 tot 3 uur opstijven in de koelkast. Snijd daarna in 24 blokjes.

Snoep smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen