Iedereen die wel eens op wintersport is geweest, heeft waarschijnlijk wel eens dit heerlijke gerecht geproefd. Kaiserschmarrn is eigenlijk een soort pannenkoek, maar dan heel luchtig en in stukjes in plaats van in één geheel. Heerlijk als nagerecht met vers rood fruit!
Aantal personen: 4
Soort gerecht: nagerecht
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden + 10 minuten bakken
Ingrediënten
4 eieren
50 gram suiker
100 ml melk
100 gram bloem
roomboter (om in te bakken)
poedersuiker
rood fruit
Verder heb je nodig
standmixer/handmixer
zeef
Bereiding
- Splits de eieren en doe de dooiers in een kom, samen met de suiker. Roer even goed door, voeg de melk toe en roer nogmaals tot het goed vermengd is. Zeef dan de bloem boven de kom en klop met een garde tot een egaal beslag.
- Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop deze stijf met je stand-/ of handmixer. Voeg de stijfgeklopte eiwitten beetje bij beetje toe aan het beslag en spatel ze er voorzichtig doorheen zodat het luchtig blijft.
- Zet twee koekenpannen op laag vuur en smelt in beiden een klontje boter. Verdeel het beslag over de pannen en bak de pannenkoeken een minuut of 3. Snijd ze met een spatel in vieren, draai ze om en snijd deze kwarten in kleinere stukjes. Bak nog een minuut of drie tot de Kaiserschmarrn goudbruin en gaar zijn.
- Verdeel de Kaiserschmarrn over 4 borden, bestuif met een beetje poedersuiker en serveer met een handje rood fruit.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.