Door: Hilde 24 juni 2018 Recepten
Zin in een snelle, makkelijke en heerlijke snack? Dan zijn deze kaasstengels van bladerdeeg echt iets voor jou. In dit recept is Parmezaan gebruikt, maar je kunt natuurlijk variëren met je eigen favoriete kaas.
Aantal stuks: 20
Soort gerecht: tussendoortje
Bereidingstijd: 10 minuten + 15 minuten oventijd
Ingrediënten
- 1 pak vers bladerdeeg (bijvoorbeeld van Tante Fanny)
- 1 ei, losgeklopt
- stuk Parmezaanse kaas (of andere kaas naar smaak)
Verder heb je nodig
bakpapier
fijne rasp
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
- Leg het bladerdeeg met de brede kant naar je toe en snijd het in 20 gelijke repen van ongeveer 2 cm breed. Pak een reep deeg bij de uiteinden vast, draai een paar keer tot je een soort spiraalvorm krijgt en leg dan op het bakpapier. Doe dit met alle repen, maar hou wel een beetje ruimte ertussen. Waarschijnlijk moet je ze in twee keer bakken, afhankelijk van de grootte van je bakplaat/oven.
- Bestrijk het bladerdeeg voorzichtig met het losgeklopte ei. Rasp boven elke deegspiraal flink wat Parmezaanse kaas tot ze allemaal van een mooi laagje zijn voorzien.
- Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de kaasstengels in 12-15 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
Eet smakelijk!
Variatietip: Strooi een beetje van je favoriete kruiden over de kaas vlak voor je ze in de oven doet voor extra smaak.
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.