Kun jij ook zo genieten van een lekkere pan stoofvlees? Dan is dit recept voor een klassieke Hongaarse goulash echt iets voor jou! Een hartverwarmend gerecht met ui, paprika en heerlijke specerijen. De bereiding is zo klaar en dan is het alleen maar afwachten tot de goulash klaar is met sudderen. Een stoofgerecht dat je zeker eens moet proberen!
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten bereiden + 2,5 uur stoven
Ingrediënten
750 gram runderlappen
250 gram uien
2 teentjes knoflook
50 gram roomboter
1 blikje (70 gram) tomatenpuree
1 theelepel karwijzaad
2 theelepels gerookt paprikapoeder
1/4 theelepel chilipoeder
500 ml water (gekookt in de waterkoker/fluitketel
3 puntpaprika’s (in kleur naar keuze)
Bereiding
- Snijd de runderlappen in stukken van ca. 2 bij 2 cm en maal hier zout en peper overheen.
Snijd de uien in halve ringen en pers de knoflook uit. - Smelt de boter in een ruime braadpan op laag vuur en voeg hier de halve uienringen aan toe. Bak ze ongeveer 5 minuten, voeg dan de tomatenpuree toe en bak deze nog 2 minuten mee. Doe nu het vlees, het karwijzaad, paprikapoeder en chilipoeder bij de uien in de pan en bak dit nog een minuut of 10 mee op middelhoog vuur.
Schenk het water in de pan en breng alles aan de kook. Laat dit nu, onder af en toe roeren, 2 uur rustig stoven op laag vuur met de deksel half op de pan. - Snijd de puntpaprika’s doormidden, verwijder de kroon en zaadlijsten en snijd in grove stukken. Voeg deze na 2 uur stoven toe aan het vlees, roer even goed door en laat alles nog een half uur doorsudderen. Proef hierna de goulash en breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper. Serveer met knapperig brood of vastkokende aardappels.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.