Door: Ben 26 maart 2018 Recepten
Overrijpe bananen zijn meestal niet heel lekker om zo op te eten, maar kunnen nog heel goed verwerkt worden in een gerecht. Zoals in deze gezonde pancakes met havermout. Goed om te weten: Het beslag voor deze pancakes lijkt absoluut niet op het beslag voor ‘Hollandse pannenkoeken’. Het blijft dus dikker dan je waarschijnlijk gewend bent.
Aantal stuks: 10-12 stuks
Soort gerecht: ontbijt/lunch
Bereidingstijd: 5 minuten voorbereiden + baktijd
Ingrediënten
- 70 gram havermout
- 2 rijpe bananen
- 2 eieren, losgeklopt
- 2 eetlepels honing
- 2 theelepels bakpoeder
- flinke snuf zout
- 2 theelepels kaneel
- 2-3 eetlepels melk
- boter of olie om in te bakken
Bereiding
- Maal de havermout in een hakmolentje of keukenmachine heel fijn. Meng het havermoutmeel met het bakpoeder, kaneel en zout in een ruime kom.
- Neem een andere kom en prak hierin de bananen zo fijn mogelijk. Klop hier de eieren en honing goed doorheen.
- Voeg nu het natte mengsel toe aan de kom met het meelmengsel. Meng alles goed door elkaar heen en roer als laatste de melk er door.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en laat de olie of boter warm worden. Schep met een juslepel drie lepels beslag in de pan. Zo gauw zich belletjes aan de bovenkant vormen, draai de pancakes dan voorzichtig om met een brede spatel. Bak nog ongeveer 2 minuten aan de andere kant en haal ze dan uit de pan. Leg ze op een bord en bedek ze met aluminiumfolie zodat ze warm blijven terwijl je de rest van de pancakes bakt.
- Serveer de pancakes met vers fruit naar smaak, een flinke lepel Griekse of Turkse yoghurt of kwark.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.