Door: Ben 18 februari 2018 Recepten
Spruitjes worden meestal redelijk simpel bereid. We koken ze in water met een beetje zout, voegen na het koken eventueel een klontje boter en een snufje nootmuskaat toe. Maar je kunt nog veel meer met die kleine vitaminebommetjes. Maak er bijvoorbeeld eens deze heerlijke hartige taart mee, die zeker in de smaak zal vallen bij de kinderen.
Aantal personen: 4
Soort gerecht: hoofdgerecht
Bereidingstijd: 15 minuten bereiden + 25 minuten oventijd
Ingrediƫnten
- 5 plakjes hartige taartdeeg (diepvries), ontdooid
- 300 gram spruitjes
- 1 zoete puntpaprika, in kleine stukjes
- 100 gram Griekse yoghurt
- 2 eieren
- 25 gram Parmezaanse kaas + extra om te bestrooien
- 0,5 tl tijm
- zout en peper
- (handje gehakte walnoten en wat blaadjes basilicum ter garnering)
Verder heb je nodig
taartvorm 24 cm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de taartvorm licht in en bekleed deze met de plakjes hartige taartdeeg. Zorg dat ze elkaar een beetje overlappen zodat er geen kieren in de bodem zitten. Bak de bodem 10 minuten blind voor. Dit doe je door er een velletje bakpapier overheen te leggen en hier speciale bakbonen in te storten. Haal de bodem uit de oven, verwijder de bonen en het bakpapier en zet even opzij.
- Maak de spruitjes schoon en blancheer ze 2 minuten in kokend water. Spoel ze daarna meteen af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Halveer de spruitjes.
- Klop in een kommetje de Griekse yoghurt los met de eieren. Roer daarna de Parmezaanse kaas en tijm erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de spruitjes over de voorgebakken bodem heen, met de ronde kant naar boven. Strooi de stukjes puntpaprika hier overheen en schenk dan het yoghurt-eimengsel gelijkmatig over de bovenkant heen. Strooi nog wat extra Parmezaanse kaas over de bovenkant.
- Schuif de hartige taart in de voorverwarmde oven en bak deze in ca. 25 minuten gaar. Haal hem uit de oven en laat hem 5 minuten rusten voor je hem aansnijdt.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.