Door: Ben 7 mei 2018 Recepten
Soms heb je wel zin in een lekker tussendoortje, maar wil je net even iets gezonders dan normaal. Dan is deze chocolade brownie echt een uitkomst. Wel de heerlijke smaak, niet het schuldgevoel.
Aantal stuks: 12
Soort gerecht: tussendoortje
Bereidingstijd: 5 minuten voorbereiden + 20-25 minuten oventijd
Ingrediënten
- 1 blik (400 gram) zwarte bonen
- 80 ml water
- 50 gram kokosolie
- 2 eieren, losgeklopt
- 75 gram cacao
- 1 tl vanille-extract
- ½ tl oploskoffie
- flinke snuf zout
- 100 gram rietsuiker
- 1½ tl bakpoeder
Voor de topping
- ½ reep Tony’s Chocolonely puur-pecan-kokos, in stukjes gehakt
- handjevol walnoten, in stukjes gehakt
Verder heb je nodig
- keukenmachine, staafmixer of hakmolentje
- muffinvorm voor 12 muffins
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de holtes van de bakvorm licht in.
- Leeg het blik zwarte bonen in een zeef en spoel ze grondig met water. Laat de bonen goed uitlekken. Smelt de kokosolie in een pannetje en laat het even afkoelen.
- Doe de uitgelekte bonen in je keukenmachine en maal ze goed fijn. Voeg dan alle ingrediënten, behalve de walnoten en chocoladestukjes, toe en maal het net zolang tot je een homogene massa hebt.
- Verdeel het beslag over de 12 holtes van je bakvorm, ongeveer 2 eetlepels per stuk. Verdeel daarna de stukjes walnoot en chocolade over de bovenkant en schuif de bakvorm in de voorverwarmde oven.
- Bak de brownie-bites in 20-25 minuten gaar. Laat ze eerst een half uurtje in de vorm zitten, voordat je ze verplaatst naar een taartrooster om volledig af te koelen.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.